Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

22 de maig de 2015
0 comentaris

JO VOTARÉ COMPROMÍS PER BENICOLET (i COMPROMÍS A LES CORTS VALENCIANES)

Dimecres tenia lloc a Benicolet (Vall d’Albaida) l’acte central de la campanya electoral per a les eleccions locals i autonòmiques d’aquest diumenge. No cal dir que, com a valencià i precocupat pel meu País, votaré Compromís ja que és la força que garanteix un govern format per valencianes i valencians, un govern d'”OBEDIÈNCIA” valenciana. i #ambVALENTIA.

En l’acte vaig pronunciar aquests paraules que vull compartir amb totes i tots els seguidors d’aquest bloc.

A) El valencianisme polític ja ha estat present al nostre Ajuntament durant tres legislatures. La primera vegada (1983-1987) en representació de la UPV (Unitat del Poble Valencià) foren Anna Matilde Climent i Enrique Català els seus representants. Passà alguna legislatura, i de nou tornà a estar present, aquesta vegada ja en representació del BNV (Bloc Nacionalista Valencià), durant dues legislatures (1995-1999 i 1999-2003), en la persona de Joan Carles Climent.

I ara de nou, en representació de COMPROMÍS, una coalició formada pel BNV, IPV i els Verds, tornem a presentar candidatura al nostre Ajuntament. Pel que fa al programa, ja el teniu totes i tots a les vostres llars, cosa que faria redundant explicar-lo de nou. A pesar d’això, destacarem que la voluntat de tornar a estar presents de nou a l’Ajuntament ve donada perquè volem que, a partir de diumenge, estiga present de nou una força política amb un projecte democràtic, progressista i ecologista per a totes i tots els veïns del poble.

Del nostre programa es desprenen algunes idees que m’agradaria destacar   aquesta vesprada-nit:

Volem governar junts (sí, tu i nosaltres) i fer un Benicolet (el teu i el meu poble) més viu. I això ho aconseguirem mitjançant el teu vot i la teua presència al nostre costat. La presència de Compromís al nostre Ajuntament estarà SEMPRE guiada per la igualtat d’oportunitats total i absoluta per a tots, per unes polítiques d’austeritat, pel servei a la comunitat, per la transparència total i absoluta i assequible per a tots, pels xiquets, els ancians, els discapacitats, els immigrants, pel medi ambient, l’ecologia i el màxim respecte i cura de la natura, entre moltes altres motivacions.

 

B) Què és la política? La política, tan denigrada, és una altíssima vocació, és una de les formes més precioses de la caritat, perquè busca el bé comú” Aquesta és la definició que donava el Papa Francesc en l’encíclica Evengelii Gaudium. La paraula democràcia significa el govern del poble. Per tal de treballar pel bé del poble cal saber que la política no sols la fan els partits. Els col.lectius, associacions i grups del poble també fan política. I sobretot, cal tindre present aquests principis bàsics d’una bona democràcia:

  • La discrepància, la diferència, el debat, són una riquesa.
  • Cal fer les coses per raons.
  • La política és un acte de servici al poble.
  • Les sigles no han d’estar per damunt de les persones.
  • És bàsic el diàleg i saber escoltar les persones i els grups i col.lectius.
  • L’individualisme, el protagonisme, mata la participació.
  • Una oposició correcta és la que aporta idees constructives, no la que lluita pel poder.

CAL RECUPERAR EL SENTIT DE LA POLÍTICA COM A SERVICI

C) No vul acabar la meua intervenció sense compartir amb vosaltres una xicoteta reflexió (l’autor de la qual és Josep Albert, actual alcalde d’Albaida i candidat a la reelecció) : La  política (i més en els nostres pobles)  hauria de guiar-se SEMPRE per aquest principi:

De sobte et dónes compte que, des de qualsevol lloc, pots fer xicotetes coses. I que no vols fer coses grans.

Perquè les coses xicotetes són les que donen llum a la foscor…ens omplin de somriures la vida… i ens fan bategar el cor. I aquesta és la nostra responsabilitat.

Tant de bo la pròxima legislatura, s’òmpliga de gent responsable que faça coses xicotetes. I que les mans ballen al ritme dels somnis.

 

Benicolet, 20 de maig del 2014

 

 

 

 

5a INTERCOMARCAL CABOTISTA
28.04.2010 | 7.45
LA POBLA LLARGA (Ribera Alta)
05.11.2011 | 12.29
Avui amb tamagotxi
26.01.2010 | 5.13

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.