Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de setembre de 2014
0 comentaris

El Govern de l’estat i el País Valencià

Dissabte passat, podíem llegir a Levante-EMV que la inversió del Govern en la C. Valenciana (sic) cau un 64% en 2014 mentre apuja un 104% a Espanya. I això que el Govern de l’estat i el Govern del nostre País són del mateix color. Si no ho foren no vull pensar quines haurien estat les dades d’inversió al País Valencià. Resulta que els primers que “juguen” a fer “independents” i “discriminen negativament” el País Valencià són ells, o siga, els que són més nacionalistes que ningú (els centralistes de sempre).

El mateix dissabte, en un altre lloc del diari podíem llegir que cada valencià rep 196€ a l’any en serveis socials front als 541 d’un basc. A part de reafirmar-me en el que ja he dit dalt, aquest fet és una crida a demanar un Estatut (almenys) com el d’Euskal Herria. Si el tinguérem, no sé si arribaríem als 541€ de cada basc però segurament no rebríem els “miserables” 196 que rebem (de mitjana) els valencians.

Mirem per on mirem ens convé anar-nos-en quan més prompte millor (no cal que diga d’on) i, si per marxar no estem encara preparats, almenys canviar el “règim” que ens (des)governa ja fa més de vint anys. Aquest règim i desgovern ja veieu on ens ha dut. En volem més? Doncs parem el cabàs. De tota manera, pense que ja n’hi ha prou d’aquest color. Bona vesprada.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.