Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 de juny de 2014
0 comentaris

La Sanitat al Món Rural (i II)

Els grans perdedors d’aquests canvis que s’aproximen seran els ciutadans, perquè la qualitat dels serveis sanitaris empitjorarà i perquè els models privatitzats se’ns volen vendre amb promeses de costos inferiors. És cert que la gestió econòmica del sistema sanitari necessita una optimització i més racionalització dels recursos i que el deute generat demostra que, si seguim tal com s’ha vingut fent els darrers anys, la seua financiació resultarà impossible. Per això cal estimular el debat social sobre tot això i potser caldrà procedir a retallades, però sempre salvaguardant el dret constitucional a una sanitat pública, gratuïta i universal i sabent que en un servei bàsic el primer no és la rendibilitat sinó l’eficiència.

Hi ha una evident manca d’interés dels polítics per la sanitat pública: massificació, llargues llistes d’espera per a operacions, per a consultes d’especialistes, per a proves diagnòstiques i recentment per a metges de família , pediatres, etc., són les conseqüències de les retallades de cada dia. Tot això des d’una política de premeditat descrèdit de la sanitat pública de cara a aconseguir un suport popular a la seua privatització.

No hem de permetre que una sanitat pública com la que tenim, que pot i ha de ser millorada en molts aspectes, esdevinga un negoci en què uns pocs aconseguesquen els seus beneficis a costa de la salut de totes i tots. 

Contestació a MORRISON
09.01.2007 | 7.48
A Sense categoria
Universitat d’Estiu de Gandia
21.07.2006 | 6.22
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.