Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 d'abril de 2014
0 comentaris

LA INDEPENDÈNCIA (QÜESTIONS DE VIDA CRISTIANA)

El número 247 de Qüestions de Vida Cristiana està dedicat a la Independència. És una publicació de la Fundació Joan Maragall, Cristianisme i Cultura i Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

No cal que diga que aquest número es tracta d’un monogràfic dedicat a la independència de Catalunya.

En les seues pàgines podem trobar, a part de l’editorial, els textos següents:

Pensament. Com transitar per terreny desconegut, d’Àngel Castiñeira i la independència (de Catalunya) i l’universal, de Josep Maria Forné.

Església. L’Església catalana i el procés independentista. Una fotografia fixa i, per tant, moguda, de Salvador Cardús i Nació i nacionalismes: principals aportacions del Papa Joan Pau II, de Joan Costa Bou.

Diàleg. “La responsabilitat democràtica que et dóna el país fa que el teu interlocutor no tingui dret de veto”. Entrevista a Joan Rigol, de Miquel Calsina.

Política. “Com a poble i com a govern hem de combinar una actitud de resistència i una actitud positiva”. Entrevista al conseller Francesc Homs, de Carles Torner, “Si Catalunya fos un nou estat en el marc de la Unió Europea es multiplicaria la nostra aportació a Europa”. Entrevista a Oriol Junqueras, de Carles Torner, Carrasco i Formiguera i l’autodeterminació, d’Hilari Raguer.

Societat. La independència de CatalunyA: danys col.laterals al País Valencià, d’Agustí Colomer, Via Catalana i Marea Verda: germanes, cosines o família de lluny?, de Miquel Àngel Llauger, i Autonomia. Independència. Interindependència, de Ramon Prat i Pons.

I finalment, Els valors del catalanisme, com a factor de cohesió social, de Josep Maria Soler, Abat de Montserrat.
 
Per finalitzar l’apunt us deixe La Pregària per la Pâtria, del papa Francesc:

“Jesucrist, Senyor de la història, et necessitem. Ens sentim ferits i afeixugats. Necessitem el teu alleujament i la teva fortalesa. Volem ser una nació. Una nació la identitat de la qual sigui la passió per la veritat i el compromís pel bé comú. Dóna’ns la valentia de la llibertat dels fills de Déu, per estimar tothom, sense excloure ningú, privilegiant als pobres i perdonant els nostres deutors, avorrint l’odi i construint la pau. Doneu-nos la saviesa del diàleg i l’alegria de l’esperança que no defrauda. Tu ens convoques. Aquí estem Senyor, a prop de Maria, que, des de Luján, ens diu: Argentina! Canta i camina! Jesucrist. Senyor de la història, et necessitem. Amen”.

Articles de repom (31)
11.01.2011 | 7.42
La intenció era
27.08.2009 | 12.54

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.