Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 de març de 2014
0 comentaris

El bisbe Casaldàliga col.labora per aclarir els fets de la dictadura a Brasil

Em faig ressò del que diu el full ARAGUAIA: El bisbe Pere ha declarat com a testimoni davant els investigadors que treballen per a la CNV (Comissió Nacional de la Veritat), comissió encarregada d’aclarir els crims i l’acció de la dictadura al Brasil (anys 1964-1985). Ell en va ser víctima. Va viure a la seua pell la persecució i la tortura, i fins i tot la mort, li van matar un estret col.laborador. Encara que ja té 85 anys i una delicada salut, ha volgut prestar declaració per ajudar a aclarir aquells temps de foscor en les terres dels indígenes del Brasil, als quals i a les quals fa ser un far de referència.

El bisbe va rebre els investigadors, i els va explicar el paper de l’Església durant la dictadura i el suport que va prestar als camperols i indígenes.

Els moments més difícils per a ell foren entre el 1971 i el 1976, anys en què va patir diverses amenaces de mort.

El seu testimoni va ser escoltat pels investigador de la CNV, Anivaldo Padilha Luci Buff, Jorge Atilio Iulianelli i Daniel Lerner.

PD: Quant m’agradaria una Església al nostre País Valencià tan valenta com el bisbe Pere. Però nò. Callen i atorguen, i així els i ens va. Bon dia. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.