Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de setembre de 2013
0 comentaris

LLEGENDA NEGRA?

Hi ha una llegenda negra sobre l’estat (arran del reportatge de fa uns mesos de The New York Times sobre la crisi a l’estat?

També es podria fer un reportatge similar o pitjor sobre la pobresa i la mendicitat a USA. Efectivament, Per tant no cal mirar-lo com una malvolencia cap a l’estat, sinó com la crua realitat que està ací.

Quan el rei o el president de govern o alguns periodistes diuen que aqueix no és l’estat real ens preguntem: quin és el real? El dels que cobren 5.000€ mensuals per tal d’assistir (és un dir) al Congrés, i a més, diuen que amb “tan poquet” no els arriba per a viure? L’estat dels polítics que van a Brussel.les en classe bisness perquè anar com tot el món en un viatge de menys de dues hores els aclapara (2.000€ anada i tornada)?

No és l’estat real el dels contenidors, els menjadors, els que acudeixen a Càritas, els socorreguts per les ONG com poden? És més real l’estat que retalla en serveis socials, que no té emanies a abolir la llei de dependència o d’ignorar col.lectius socials en desemparament?

Diu el govern que no és el vertader estat, i que ni tan sols semblen de l’estat tots aqueixos centenenars de milers de persones que per tot el país diuen  que la política de retallades està duent a una formidable exclusió.

Un país de malbaratament i de corrupció. Sobretot corrupció, això ha sigut i segueix sent aquest estat. Hi ha prou amb treure el cap a qualsevol gran ajuntament per tal de veure el núvol d’assessors pagats, el ritrme de vida que duen a costa d’allò públic i no assabentar-se del que realment esdevé al carrer.

I ara és bo recordar aquelles frases de Lluc 6, 24-26:  “Però ai de vosaltres, els rics: ja heu rebut el vostre consol. Ai de vosaltres, els qui ara aneu tips: vindrà dia que passareu fam. Ai dels que rieu ara!, Perquè us doldreu i plorareu. Ai quan tota la gent parlarà bé de vosaltres, ja que d’aquesta manera feien els seus pares amb els falsos profetes”. Crist somiava que un dia s’acabaria la dissort dels pobres. Açò era part del seu gran somni.

Doncs cal fer que aqueix somni siga realitat.  


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.