Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 de juliol de 2013
0 comentaris

BENIMARFULL 1663-2013

Ahir, a la vesprada, tinguérem la possibilitat de visitar l’amic Rafa (i més coneguts de Benimarfull) amb motiu de la celebració del 350 aniversari de l’establiment de la RESERVA EUCARÍSTICA a la parròquia de Santa Anna de Benimarfull, decidida per l’arquebisbe Martín López de Ontiveros (1659-1666). I també de l’erecció del Santíssim Crist de la Bona Mort com a patró del poble fa 50 anys. 

Arribàrem cap a les 19:00h, férem una xicoteta visita al poble, amb la finalitat d’admirar els altars que tot el poble, amb molta dedicació i esforç, capitanejats per la seua alcaldessa, l’amiga Sari Recio Vilaplana, havien dut a cap al llarg de l’any per a aquesta data tan significativa.

A les 20:15h, una vegada havia arribat el bisbe monseyor Josep Vilaplana, actual bisbe de Huelva, al poble, començaren les vespres, amb la presència de vuit sacerdots que havien passat per la parròquia com a pàrrocs. A continuació tingué lloc l’acte central de la celebració, la processó pel casc urbà antic de l’Eucaristia, acompanyada per pràcticament tot el poble i molts d’altres indrets que no volgueren perdres’s aquest event catòlic. 

Uns vegada acabada la processó, es disparà un castell de focs d’artifici, i a continuació hi hagué una actuació d’un grup de danses a la plaça del poble.

Poguí saludar (i transmetre-li) el salut (d’un amic) al bisbe Pepe (com l’anomenen al poble). I ja després, i gràcies a l’amiguíssima Maria Carmen, de Muro, férem una ‘picaeta’ per tal de no anar-nos-en al llit sense prendre res. Allí la tertúlia, com sempre, i l’amistat fluïa per totes bandes. Però açò ja és una altra història.
 



Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.