Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 d'abril de 2013
0 comentaris

La lluita per la justícia (i II)

La política s’ha sotmés a la lògica del mercat, ja no és la política la que decideix, sinó que el diner és l’òrgan de poder. L’economia és una dimensió de la vida social, i s’ha convertit en la part més important. Això fa que el diner és el que mana, i el mercat el que cerca és la màxima rendibilitat, inclús trepitjant la dignitat de la persona, i ja no se cerca la justícia social sinó l’interés econòmic. 

A més a més, en la democràcia que tenim, les decisions importants, inclús les econòmiques, ja no les pren el govern corresponent, ni els òrgans de la UE, sinó que són els temples del mercat: BCE, FMI, …, i els governs de les nacions són una mera gestió del model social establert.

Com a conseqüència d’açò, els governs tenen poca capacitat de decisió, solament en alguns xicotets matisos, per això els projectes polítics dels partits, tant d’esquerres com de dretes, no són molt diversos tret de xicotets accents que els distingeixen.

En el fons, tot açò és el que ha anat reduint l’activitat política per part dels ciutadans. No ens podem acontentar amb dipositar el vot en les diverses eleccions, sinó que la tasca per tal d’humanitzar la política és la participació dels ciutadans en els diversos àmbits de la vida social per tal de canviar-la i cercar que siga via de comunió i de lluita per la justícia.

Articles de repom (30)
25.10.2010 | 6.24
L?Espanya cínica
24.09.2006 | 9.13
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.