Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

25 d'abril de 2013
2 comentaris

25 d’abril de 2013 i l’Amenaça Catalanista, del P. Bausset, monjo de Montserrat

Avui fa 306 anys de l’anomenada batalla d’Almansa, de qual, com canta Al Tall, encara continuen collint fruits. De nosaltres depén que açò algun dia canvie. Evidentment, amb els governants del PPSOE poc lluny poden anar, millor dit, no anem enlloc. Així que, si realment us estimeu la terra, el poble, la llengua, la cultura, la música “NOSTRES”, o canviem de polítics o aquesta TRISTA realitat no la canvia ningú. 

Complete la reflexió d’avui amb les paraules del P. Josep Miquel Bausset OSB, monjo del Monestir de Montserrat, publicades a la Veu del País Valencià:

De tant en tant, quan el PP no sap com solucionar els problemes de la nostra societat, trau el tema d’una “amenaça catalanista”. Fa unes setmanes va ser el Sr. Jorge Bellver, síndic del PP, que, de nou, treia el perill i l’amenaça catalanista! Com si estiguérem als anys 80! L’argument? El rebuig del PP valencià a l’acord del Parlament de Catalunya sobre la defensa de la llengua al País Valencià. El PP ha considerat aquesta declaració “una injerencia i falta de respeto al Estatuto de Autonomia”. I el Sr. Bellver manifestava que “nadie nos tiene que decir qué hacer con la lengua, la Senyera y las tradiciones valencians”.

El Sr. Bellver no ha llegit el Dictamen de l’AVL de 2005, creada pel PP? Per si no ho ha fet, el Dictamen afirma: “la llengua pròpia i històrica dels valencians és la que compartixen les comunitats autònomes de Catalunya i de les Illes Balears i el Principat d’Andorra. Els diferents parlars de tots estos territoris constutuixen una llengua”. O és que per al Sr. Bellver, l’AVL és també una amenaça catalanista?
 
Jo li diré al Sr. Bellver, què és una amenaça contra la nostra llengua, la Senyera i les tradicions valencianes! I què és una amenaça contra els valencians!!
 
S’amenaça contra la llengua, quan el PP vota en contra de concedir l’Alta Distinció de la Generalitat al professor Sanchis Guarner, com va fer aquest partit fa uns mesos a les Corts!
S’amenaça contra la llengua i les tradicions valencianes com les falles, quan el ministeri d’Hisenda envia inspectors a les comissions falleres i quan el PP s’oposa a baixar l’IVA.
S’amenaça contra la llengua i els valencians, quan els retards en Sanitat fa que no es puguen vacunar més de 200 alumnes a Almassora.
S’amenaça contra la llengua i la salut dels valencians, quan a la Ribera Alta el PP no garanteix una aigua de qualitat, malgrat que l’article 17 de l’Estatut, pactat pel PP i pel PSOE, garantia aquest dret.
S’amenaça contra la llengua i la integritat del País, amb el Fracking i l’abocador de Guadassuar, malgrat l’oposició d’alcaldes i de veïns. 
S’amenaça contra la llengua quan el PP, al Congrés de Diputats, rebutja una millora del finançament per al País Valencià, malgrat que ara el president Fabra vol impressionar-nos amb proclames i “exigències demagògiques”.
S’amenaça contra la llengua, amb la pensió escandalosa del Sr. Olivas, per deixar Bànkia.
S’amenaça contra la llengua quan Correus edita un segell de “Cavanes”.
S’amenaça contra la llengua quan el PP vota a les Corts Valencianes en contra de declarar el 2913, Any Estellés i després al Congrés, vota a favor!!
S’amenaça contra la llengua, negant la informació sobre les deficiències que hi ha a moltes escoles.
S’amenaça contra la llengua quan no es compleixen les promeses electorals i es fa el contrari del que es va dir.
S’amenaça contra la llengua i el País, quan el Consell ensenya els comptes Gürtel, només perquè el Suprem els obliga a fer-ho.
S’amenaça contra la llengua amb un aeroport tancat i barrat, que ha costat milions d’euros.
S’amenaça contra la llengua, quan, a l’hivern, no hi ha calefacció als instituts o quan els nostres xiquets continuen en barracons, malgrat la promesa del Sr. Font de Mora d’acabar amb ells.
S’amenaça contra la llengua, quan l’Ajuntament de València subvenciona la transcripció del procés de canonització de Sant Vicent Ferrer, del llatí al castellà i quan el mateix Ajuntament presenta els primers sermons datats de Sant Vicent, no en valencià sinó en castellà!
S’amenaça contra la llengua quan la Generalitat i més en concret, la Conselleria d’Educació, desobeeix, reiteradament les sentències del Tribunal Suprem sobre la unitat de la llengua!
S’amenaça contra la llengua quan la llar Mas al Vent  per a malalts de sida, no rep la subvenció promesa per la Generalitat.
S’amenaça contra la llengua, quan es gasten 300.000 euros en la Ciudad de las Lenguas, sense iniciar-se les obres!
S’amenaça contra la llengua quan la Fórmula 1 té 2 milions d’euros de pèrdues i ací no passa res! O quan els eurodiputats valencians voten en contra de viatjar a Brusel·les en classe turística.
S’amenaça contra la llengua, quan hi ha 20 centres de dia tancats per falta de fons públic, amb la paràlisi de l’hospital de la Vall d’Uixó, de Gandia i de Llíria.
S’amenaça contra la llengua, quan els farmacèutics no cobren de la Generalitat, des de fa mesos!
S’amenaça contra la llengua asfixiant (per impagaments de la Generalitat) associacions d’acollida de menors com Nou Futur o ASPADIS a la Ribera o Casa Veritas per a malalts de sida a Alacant o APSA, també a Alacant, amb 370 discapacitats o l’Associació Pro Disminuïts Psíquics d’Elda i Comarca, els treballadors de la qual no cobren des d’agost, o els xiquets afectats d’autisme, o els de Projecte Home!!
S’amenaça contra la llengua i contra el País, quan el PP no aposa decididament pel corredor Mediterrani.
 
Fa uns mesos, amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya, el Sr. González Pons demanava un esfuerzo “para entender mejor Cataluña”. Ja veig què ha durat eixa intenció, amb proclames anticatalanistes per part del PP valencià!!
 
Per què el PP valencià s’inventa tants fantasmes i tantes amenaces? Per què el PP valencià no pot ser un partit com els de la dreta europea, respectuós amb la llengua i amb els drets socials i nacionals dels valencians? Per què el PP només fa que inventar-se “fantasmes catalanistes” i no soluciona els problemes que patim els valencians?
 
Per cert, el PP i el Sr. Bellver veu l’Institut Cervantes com una amenaça per al castellà, quan aquesta entitat demana la protecció de la llengua castellana a Puerto Rico?
Estic segur que el Sr. Bellver té clar i accepta el dictamen de l’AVL! Però, per què s’inventa amenaces? Per què tantes mentides i tantes manipulacions? El Sr. Bellver no recorda les paraules de l’Evangeli quan diu: “la veritat vos farà lliures”? (Jo 8:32) ”  


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Contundent i clar, l’apunt.

    Tinc la sensació que està arribant el moment del canvi veritables al País Valencià, després de tants anys dels governs ineptes i incultes que heu patit. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.