Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de febrer de 2013
0 comentaris

UN GREU PROBLEMA, text de la professora Rosa Santa Daría Hernández, publicat ahir a EL PAÍS

Tristament, el que diu aquesta professora d’Ingenio, las Palmas, és massa cert. I segueix la classe política sense aplicar-s’hi. I així ens va… Us deixe la traducció de la seua carta.

Sóc professora d’un institut i, entre moltes coses, ensenye als alumnes a argumentar les seves opinions de forma oral i escrita. No puc mostrar vídeos d’argumentacions actuals perquè són el contraexemple de la teoria que aprenen a l’aula. L’oralitat és pèssima, se sustenta en arguments tan infantils com “i tu més”. Encara sort que ens queden articulistes magnífics que, en textos ben escrits i ordenats, argumenten correctament les seves opinions.
 

Com adults formats, se suposa, els polítics han de donar exemple de transparència, democràcia i oratòria, però gairebé tots suspenen en totes aquestes “assignatures”. Els meus alumnes de 2n de batxillerat, a punt de complir 18 anys, ja tenen clar que cap d’ells els representa i no tenen intenció d’anar a votar.
Tenim un problema greu, i els docents, que estem per gairebé tot, no ho podem solucionar. Això ha de canviar per respecte a aquesta i a les futures generacions. – Rosa Santa Daría Hernández.

BON ANY 2011!
01.01.2011 | 1.10
4 ARTICLES 4
24.12.2006 | 4.42
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.