Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

18 d'agost de 2006
Sense categoria
2 comentaris

Unes cosetes que han passat durant aquesta setmaneta que he estat absent

En primer lloc us dic que ja he retornat a les nostres terres valencianes des d’Extremadura. I, com sabeu, m’agrada allà on vaig fer una ullada a la premsa del país, regne i/o comunitat. Doncs bé, a El Periódico-Extremadura de dilluns he pogut llegir coses que vénen molt bé per entendre la postura de la major part dels que anomenem "espanyols" perquè no siga possible una major "autonomia" i, sobretot, no es facen públiques les dades de les balances fiscals. Un titular d’aqueix dia i diari deia: "La Junta invierte 10,5 millones en abrir 9 centros aducativos" I a continuació afegia: "Destinan más de ocho millones de euros para cuatro nuevos institutos", "En septiembre cinco colegios de Infantil y Primarias estrenarán edificios". Em sembla molt bé tot. L’educació ha de ser una prioritat de qualsevol govern (i més si aquest es diu d’esquerres). Ara bé, si segueixes llegint i veus que la Junta ha aportat 655.000 euros per als nous centres de Secundària (per a equipament informàtic), i que el curs que ve tots els centres -sí, tots els centres- educatius d’Infantil i Primària tindran pissarres digitals (amb una inversió d’uns 1,3 milions d’euros), penses que sí saben fer un bon ús dels diners. Però, si pensem que al País Valencià i a Catalunya (recordem que paguem més que rebem) no tenim (ni de bon tros) aquestes dotacions (almenys, als centre on impartesc docència), doncs no pots de deixar de pensar en les balances fiscals i tota la pesca. Que ens n’és, de necessària, una coalició VERDA, NACIONALISTA i d’ESQUERRES a les CORTS VALENCIANES.

Com que uns dies abans vaig fer referència al professor de l’IES Jordi de Sant Jordi que es trobava en coma arran, segons les informacions de premsa, d’una agressió d’un alumne, vull, en primer lloc deixar constància que lamente la seua mort. I demane a les autoritats acadèmiques i policials una investigació per tal de saber les circumstàncies de la seua mort. I que no passe com a la comissió d’investigació de l’accident del Metro del passat 3 de juliol sinó que se sàpia tota la veritat. Parlem, igual que en l’accident del metro, de persones humanes.

I també voldria que el sector més dur -i de dreta, sí, senyors bisbes, de dreta, de l’episcopat espanyol ens diguen si el nomenament de Monsenyor José Vilaplana, valencià de Benimarfull, com a bisbe de Huelva correspon a un càstig per haver optat per l’opció de Ricardo Blázquez al front de la Conferència Episcopal Espanyola. Sé que monsenyor Antonio Cañizares, també valencià, no ho dirà… però, en fi, per a mi ja ha quedat massa clar. De tota manera, enhorabona a l’encara bisbe de Santander i, a partir de setembre, de Huelva per actuar amb responsabilitat, coherència i esperit cristià.

I, finalment,vull fer-vos partícips que a Gandia (la Safor) hi ha oberta una mostra a la Casa de la Marquesa dels Tresors de les Clarisses de Gandia. Són 39 peces i romandrà oberta fins al 16 de setembre de 11:30 a 13:30 i de 18:00 a 20:30. Paga la pena visitar-la.

Bona vesprada

P.S.: Demà, si Déu vol, faré una crònica del meu pas per terres extremenyes.


Compromís per Benicolet: Acord per guanyar (II)
20.05.2023 | 4.04
A Sense categoria
Preocupats
13.09.2009 | 12.33

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.