Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

30 de gener de 2013
0 comentaris

Beata Josefa Naval Girbés, d’Algemesí

L’Església celebra la festivitat de la beata Josepa Naval Girbés, d’Algemesí, el dia 6 de novembre. Us en faig cinc cèntims de la vida. 

“Josefa Naval Girbés, va veure la llum a Algemesí, al centre de la Ribera del Xúquer, a 32 km de València, el 11 de desembre de 1820. Va ser la primera de sis fills que van tenir els seus pares Francisco Naval i Josefa Maria Girbés. Batejada a l’església parroquial de Sant Jaume Apòstol, d’Algemesí, el mateix dia del seu naixement. Se li va imposar el nom de Maria J o s epa, encara que sempre la van conèixer i la coneixen els nostres dies, amb el nom de Josefa, Pepa, o Senyora Pepa.

 
Des de l’adolescència es consagrar al Senyor amb vot perpetu de castedat. Va recórrer el camí de l’oració i de la perfecció evangèlica en una vida de senzillesa i d’ardent caritat. En el seu compromís de vida, es va dedicar amb generositat a les obres d’apostolat en l’ambient de la comunitat parroquial.
 
De jove va consagrar la seva castedat a Déu i començar una vida d’oració i perfecció evangèlica, dedicant-se a fer obres de caritat i apostolat, ajudant
a la parròquia. Sota la direcció espiritual del rector Gaspar Silvestre, a més de tasques de manteniment a la parròquia, Josefa s’ocupava d’ensenyar als pobres que no podien anar a l’escola; donava consells i orientava persones per reconciliar, ajudava a les mares en la formació cristiana dels fills, etc. La seua tasca més important era, però, l’educació i formació de les joves: perquè tingueren possibilitats de viure pel seu compte, quan tenia 28 anys va obrir a casa seua una escola gratuïta de brodat, ja que en sabia molt, encara que el taller era, a més, una escola de catequesi i convivència cristianes. Es va fermembre de l’Orde Tercer de la Mare de Déu del Carme i de Santa Teresa de Jesús, i tenia una gran devoció per Sant Joan de la Creu. Va destacar en la caritat cap als orfes, marginats i malalts, i durant l’epidèmia
de còlera que hi va haver a Algemesí el 1885 va arriscar la seua vida per ajudar els malalts.
 
Va lliurar piadosament la seua ànima a Déu a Algemesí el 24 de febrer de 1893. El seu cos es conserva a l’església parroquial de Sant Jaume, de la seua ciutat natal. El 25 de setembre de 1988 va ser beatificada a Roma pel Papa Joan Pau II. La diòcesi de València celebra la seva festivitat litúrgica el 6 de novembre.

Els bassals
11.10.2011 | 6.34
VINE A MONTSERRAT!
04.04.2013 | 6.24

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.