Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de desembre de 2012
1 comentari

IDENTITAT VALENCIANA, article del P. Bausset (Levante-EMV)

Els qui (des del franquisme) vam lluitar per una identitat valenciana (i per un valencianisme polític) reclamant «llibertat, amnistia i Estatut d´Autonomia», ens hem quedat amb cara de pasta de moniato, en vore ara les reivindicacions del president Fabra, de l´alcaldessa de València i del senyor González Pons, a favor d´un poder valencià i d´una identitat valenciana.
És veritat que Rita Barberà ha passat (en menys de dos mesos) d´acusar a Catalunya de «querer catalanizar la cultura valenciana», a demanar als dirigents de Caixabank (pel Banc de València) «que tengan sensibilidad para mantener la singularidad de la entidad, aunque sea en el recuerdo de su denominación».
També el president Fabra demanava a Caixabank «que mantenga la identidad del Banco de Valencia y ayude a mantener aquellas instituciones que son emblema y referencia a nivel de empresas en la Comunidad Valenciana». 
Al·leluia!! Hem passat d´acusar a Catalunya de «furtar-mos la paella», a demanar «que tengan sensibilidad». Tot i que jo també demanaria que el president Fabra i l´alcaldessa de València tingueren sensibilitat per la nostra llengua i la nostra cultura. 
A més, González Pons demanava «recuperar el poder valenciano, prudente y moderado, pero poder valenciano». I per acabar-ho d´arreglar, el meu paisà, Arturo Torró, alcalde de Gandia, denunciava que «los empresarios valencianos no existimos para Bankia», afirmant en Levante-EMV que «los valencianos hemos salido perjudicados». Fins i tot, en la tragèdia que Bankia ha estat per a moltes famílies, Torró diu que «Rodrigo Rato se equivocó» i que «nos dejaron en manos de gente de Madrid». Torró deia que a Madrid el van tractar «con despotismo y chulería». Fins i tot s´atrevia a denunciar els qui «han hecho quebrar un banco». Però allò que més m´ha impressionat, ha estat la contundència de Torró en assegurar que «aquí estamos los valencianos para gobernarnos a nosotros mismos». 
També l´exconseller Vela va dir que «hasta aquí hemos llegado. No estamos dispuestos a aguantar un año más con el actual sistema de financiación». Però el que no ha aguantat ha estat el conseller i ja vorem si el «sistema de financiación» que està «en manos de gente de Madrid» no acaba (com deia Torró en relació a Bankia) com sempre: «Los valencianos hemos salido perjudicados».
També és bo que Vicente Boluda, president de l´Associació Valenciana d´Empresaris, afirme que «el trato hacia la Comunitat Valenciana es totalmente discriminatorio y hasta vejatorio» i per això reclame ja el pacte fiscal per als valencians! Com també és important que amb les seues declaracions («el pueblo catalán es muy parecido al valenciano») esborre les reticències i els fantasmes d´un inventat imperialisme catalanista.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Almenys  el president Fabra sempre s’ha manifestat més

    a favor de les emissions de TV3 i ara semblen més sensibles.

    En principi les possibles pretensions imperialistes principatines

    semblen haver-se manifestat més a través d’un grau polític-cultural

    que econòmic al País Valencià.

    Respecte a Madrid encara els passa poc,

    però no crec que siga diferent o canvie molt respecte a Barcelona

    més enllà del possibles interessos comuns en alguna qüestió

    que Madrid haja volgut marginar. 

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.