Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

30 de novembre de 2012
3 comentaris

US COMUNIQUE QUE LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ ENCARA EM DEU DINERS (de la JQCV

Com algunes i alguns deveu saber, els professors de valencià solem ajudar, a través de la JQCV, a la realització de les proves dels graus oral, elemental, mitjà i superior de valencià uns quants dissabtes del mes de juny i de novembre. I també deveu saber que la conselleria aquesta “col.laboració” la paga normalment amb retard, però la paga. 

Enguany, cosa estranya fins ara, hem pres part en la convocatòria de novembre sense haver rebut encara el pagament de la convocatòria de juny. A Elx, si no estic equivocat, es negaren a examinar en aquesta darrera convocatòria -novembre-. I segons he preguntat i m’han dit a la JQCV -entitat que no té res a veure en els endarreriments-, ens pagaran però no saben quan.

Així que, per si no ho sabíeu, no solament deixen a pagar a farmàcies, discapacitats, llibreries -xec-llibre-, etc. -no vull fer la llista massa llarga- sinó també al professorat que tenim a bé no descansar un dissabte al matí -en alguns casos és matí i vesprada-. I encara és més greu si tenim en compte que la conselleria JA ha cobrat els drets d’examen, diners amb què, molt bé, podria fer front (i encara els en sobrarien- a aquestes dietes. Bona vesprada.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. En un País com el nostre, amb un President del Govern que no parla valencià, (almenys en públic), amb una Consellera d’educació que demana perdó per parlar-lo, (que té eixe defecte la pobra), amb un President de la Diputació de València que troba que són gilipolles tots eixos que diuen gairebé i aleshores, amb uns polítics que han demanat als tribunals, tretze són tretze, una sentència que declare que valencià i català són idiomes diferents, i que ara trauen això del trilingüisme, i que després trauran algun altre invent per a anar minoritzant el valencià fins fer-lo desapareixer, (NO PODRAN)… en un País com el nostre on la llengua pròpia no és un requisit per accedir a una plaça de funcionari, (que només és un mérit, i sovint em pregunte com després de tants anys de PP encara és un mérit saber valencià),… no es poden deixar de fer els exàmens de valencià de la JQCV.
     
    Si en no pagar a eixos del gairebé es deixen de fer exàmens de valencià, mira tu que bé!, potser ho celebren amb “champán y mujeres para todos”.
     
    Els impagaments s’han de denunciar, i s’ha de protestar, però els exàmens s’han de fer. Jo aniria, si complira els requisits aniria a examinar, voluntàriament. Tres o quatre dissabtes a l’any no pesen, i la llengua ho necessita. És com allò que va dir Companys, ‘totes les causes justes tenen els seus defensors, però la nostra llengua només ens té a nosaltres’, (canviant Catalunya per la nostra llengua).
     
    Es podria protestar fent que totes les oracions de l’exàmen, i el dictat, i el tema sobre el que s’ha d’escriure,… denuncien les mangarrufes i les cagades dels nostres encorbatats,… per exemple, un dictat sobre la dimissió de Vela, unes oracions d’aquelles de “esmena si cal” sobre les dietes de Montoro, etc. Quants alumnes s’examinen??, mils i mils?, doncs això, aprofitar l’exàmen per fer País, …és una bona manera de protestar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.