Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 d'octubre de 2012
0 comentaris

Eleccions i atur

     Pel que fa a les eleccions a Galícia i a Euskadi, haig de dir que tant PP com PSOE (ja sabeu la cançoneta…) han pegat un bac ben fort. Per què? Molt senzill. Tots dos han baixat en vots a totes dues nacions sense estat.

     Pel que fa a Galícia, el PP ha passat del 46,6% al 45,52% (amb augment d’escons per la participació baixa i pel bac més gran que s’hi ha pegat el PSOE). El PSOE ha passat del 31% al 20,5%. I la tercera i quarta força polítiques (AGE i BNG) han apujat al 24,31% (16 escons entre tots dos). I el PP ha perdut uns 154.714 vots… si això no és davallar i pegar-se un bon bac… ja em direu què és.

     Pel que fa a Euskadi, ha estat un ensorrament total (com no podria ser d’altra manera, recordeu la frase? és del polític més llest que hem tingut a l’Antic Regne de València). El PP ha passat del 14,1% al 11,73%; i el PSOE, del 30,7% al 19,13%. Entre totes dues forces sumen un 30,86%. I ara, que jo sàpia, ETA no estava “impedint” que les persones anaren a votar o votaren amb por. Dic jo. I les forces genuïnament abertzales sumen el 59,64% dels vots (48 escons d’un total de 75, cosa que representa el 64% del Parlament d’Euskadi).

     Felicite, des d’aquest bloc, les forces que REALMENT estan pel seu poble, la seua llengua i la seua cultura.

     I què fem amb l’atur? No era un senyor anomenat Mariano Rajoy Brey qui havia d’acabar amb aquesta plaga “bíblica” (sé que al PP li agraden aquestes denominacions)? I ara què? No solament no hi ha acabat sinó que va a més, com deien en una campanya electoral… ja fa temps. Quins governants! Vergonya, cavallers, vergonya!

     Si no saben què fer, deixen l’escó (no és obligatori), igual alguna persona (amb no tants títols “polítics”) ho fa millor. Almenys pitjor no ho pot fer. Us adjunte el document de l’INE. Bona vesprada. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.