Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

18 de juliol de 2006
Sense categoria
0 comentaris

AVUI FA 70 ANYS HI HAGUÉ UN COLP D’ESTAT

Diumenge parlàvem amb uns amics sobre la conveniència o no de recordar la nostra història. I, segons avançava la conversa més se’m reafirmava la necessitat de recordar i explicar els fets que han tingut lloc al que anomenem l’estat Espanyol. Perquè, si no ho fem -i penseu que l’escola no hi pot (i crec que ni vol) arribar a tot. Vaig escoltar en la conversa unes explicacions sobre la II República Espanyola que em van esgarrifar. La responsabilitat del colp d’estat franquista per a alguns dels meus interlocutors era totalment de la República. En fi, ja podeu veure com estan les coses per ahí. Mai més.

Hem d’aconseguir que la política s’ennoblesca. Si no, ho tenim negre. Però amb polítics com els valencians ens va a costar "prou" treball. Dilluns al Liante podíem llegir: "Les Corts deixen de publicar la taula retributiva dels diputats per la seua impopularitat". El president de la Cambra ingressarà 162.022 euros; els portaveus, 79.454, i els diputats, 55.739." Deixeu-me afegir que, en aquesta faena, no hi ha distinció de sou entre homes i dones. Sortosament.

I sabeu quina raó dona el poder legislatiu -sí, aqueixos diputats i diputades que tornarem a elegir -i per molts anys- el mes de maig que ve-: el fet de fer públics els sous donava "carnassa" a la premsa. Què us dire?, deia Ramon Muntaner.

El Congrés dels Diputats sí que fa públics els ingressos parlamentaris des del mes de febrer de l’any passat. Però les Corts Valencianes no podien ser iguals: sols publiquen que han tingut un augment del 2% com la resta de funcionaris. És una vergonya que els funcionaris que treballem escoles i instituts del País Valencià encara no cobren el 100% de les pagues extraordinàries -juny i desembre-, i aquests diputats i diputades no fan públiques les seues nòmines per "impopularitat".

I per acabar llence una pregunta a l’aire: Per què els diputats i diputades tenen un plus d’exercici de la funció segons la distància en què tenen el seu domicili habitual? I no és qualsevol cosa: per tenir el domicili a menys de 10 quilòmetres de València, cobren 282,75 euros; i per tenir-lo de 10 a 100 kms., 565,50 euros.

Senyores diputades i senyors diputats m’ho volen erxplicar?


DES DE VALÈNCIA
29.11.2007 | 6.52
El Friki test
21.11.2006 | 7.42
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.