Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de juny de 2006
Sense categoria
0 comentaris

DIA DE SANT JOAN, PATRÓ D’UN POBLE XICOTET

Avui és la festivitat de Sant Joan Baptista. Aquest sant és el patró del poble d’on sóc fill. N’estic molt orgullós. Però avui vull fer-me ressò d’uns quants articles que he trobat a la premsa diària, concretament al periòdic AVUI.

Un articulista per qui ja sent passió és Iu Forn. Avui la seua columna Passa-ho duu per títol Som una colla de porcs. Gira al voltant de la revetlla de sant Joan. Extrac aquest fragment: “Una administració com cal hauria de tenir prou valor per tancar la platja i explicar que no tornarà a permetre-hi la celebració de cap festa fins que els ciutadans mereixen un espai que és de tots.”

Els dos articles següents que també recomane llegir giren al voltant de l’educació. Hem acabat el curs -de moment, l’horari lectiu sols-. El primer l’escriu en David Bueno i Torrens, professor i investigador de genètica de la Universitat de Barcelona. N’extrac aquest fragment: “Si volem salvar l’educació i el futur del nostre jovent, no n’hi ha prou amb retocs cosmètics del sistema educatiu, posant o traient assignatures, afegint una hora diària al currículum. Cal un cop de timó polític i social, que retorni l’optimisme als autèntics protagonistes de la història, les persones.” Llegiu-lo sencer: és molt il.lustratiu de la realitat de l’educació i la formació dels nostres estudiants.

L’altre és de Maria de la Pau Janer. Duu per títol Ser professor no és fàcil. Ací en teniu un fragment: “Una amiga meva feia classes de català en una barriada d’immigrants de Palma. Mentre ella suava l’ànima explicant els pronoms febles, els seus alumnes organitzaven balls andalusos enmig de l’aula. El primer dia de curs, va demanar-los que escrivissin una redacció sobre la seua familia. Els al.lots hi descrivien les professions dels pares, les activitats… » Seguiu llegint a l’Avui. Us ho passareu bé.

I, finalment, també us recomane Església i Catalunya, de na Isabel-Clara Simó. Acaba l’article dient: ¿Estic, però, equivocada, en aquesta observació que hi ha certes contradiccions entre l’Església espanyola i la catalana?. L’article gira al voltant de la petició del col.lectiu Església Plural de no posar la creueta a l’apartat de l’Església catòlica a la declaració d’hisenda.

Encara que siga dissabte i festa a moltes contrades dels postres Països Catalans, si teniu un poquet de temps, feu un cop d’ull per aquests escrits a què he fet referència. Gràcies.

Bon dia.

 

 

 

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.