Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 d'agost de 2011
0 comentaris

Josep Lluís Bausset, cent un anys de valencianisme (BONDIANOTÍCIES)

El compromís d’este històric activista es remunta als anys vint del segle passat junt a noms com Sanchis Guarner o Carles Salvador.

 

 

Cent un anys no es compleixen tots els dies. Més remarcable és encara la dada si aquell que supera el segle ha sigut i és un lluitador per les llibertats, en este cas per les valencianes. Es tracta de Josep Lluís Bausset que hui 19 d’agost, al seu municipi de l’Alcúdia, al cor de la Ribera Alta, celebra amb familiars i amics el seu aniversari.

Bausset va començar a treballar per les llibertats del poble valencià durant la dictadura de Primo de Rivera a finals dels any vint del segle passat. En aquells anys va participar de moviments com l’Agrupació Valencianista Republicana o el Centre d’Actuació Valencianista. Company de feines de Manuel Sanchis Guarner, Carles Salvador o Enric Soler i Godes, sempre va preferir estar a l’ombra. Va ser per això que un altre veí de la Ribera, en este cas, de la Baixa, el suecà, Joan Fuster, a més de considerar-lo “admirable” el va batejar com “l’home subterrani”.

Josep Lluís Bausset, a qui no li agraden els reconeixements, ni les entrevistes, ha rebut entre d’altres, els premis Miquelet d’Honor de la Societat Coral el Micalet i Vicent Ventura de la Universitat de València. Institució l’última que, a l’igual que Acció Cultural, el va tornar a homenatjar l’any passat quan va complir cent anys.

UN ARTICLE D’ENRIC MORERA PUBLICAT AVUI AL SEU BLOC
29.03.2008 | 11.19
A Sense categoria
La Rita ha obert una pàgina web
16.12.2006 | 9.16
A Sense categoria
PS i LEVANTE-EMV
09.06.2009 | 8.29

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.