Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de maig de 2011
8 comentaris

Davant la indignació, hem de respondre…

     Aquest matí, mentre feia camí cap a l’ies, he escoltat a la ràdio del cotxe que els mossos estaven a punt de desallotjar l’acampada de la Plaça de Catalunya. He pensat que, si ho feien, la cosa no aniria massa bé, cosa que ha passat. Encara que no acabe de saber qui està al darrere d’aquest moviment (i em fa por que estiguen alguns partits “IMPRESENTABLES”), us deixe aquest text com a denúncia del que ens està passant. 
     SI ESTÀS DE ACUERDO , DIFÚNDELO (encara que hi ha alguna terminologia que no em fa gens el pes, considere que la major part dels temes apuntats són de sentit comú).

SI HAY QUE CORTAR… CORTEMOS ojo en Bélgica llevan casi un año sin gobierno y están en la gloria, EL SISTEMA FUNCIONA SOLO CON UNAS BUENAS Leyes. España (sic) debe bajar su déficit en 9,4 puntos porcentuales en la próxima década, una de las reducciones más drásticas del mundo, según el Fondo Monetario Internacional… que además pide un recorte en las prestaciones sanitarias de nuestro país para reducir la deuda. Menudo panorama. ¿No crees que ha llegado el momento de coger el toro por los cuernos?… 

ELIMINAR EL SENADO. NORUEGA, SUECIA, DINAMARCA, NO TIENEN SENADO, ALEMANIA SOLO 100 SENADORES, EE.UU. UN SENADOR POR CADA ESTADO. LOS GRANDES TEÓRICOS DEL DERECHO INTERNACIONAL Y CONSTITUCIONAL (DUVERGER, JELLINEC, ETC.) OPINAN QUE ES UNA CÁMARA INNECESARIA, PRESCINDIBLE Y QUE ESTÁ EN EXTINCIÓN, ¿ENTONCES POR QUÉ TENEMOS QUE MANTENER A 260 SENADORES? DE ESTA FORMA AHORRAREMOS 3.500 MILLONES DE EUROS CADA AÑO. ELIMINAR LA PENSIÓN VITALICIA DE TODOS LOS DIPUTADOS, SENADORES Y DEMÁS “PADRES DE LA PATRIA “. REVISAR LOS SUELDOS DE ESTOS ALCALDES QUE SE PONEN LOS SUELDOS QUE LES DA LA GANA. CAMBIAR LAS LEYES, Y ADEMÁS ESTABLECER LA PENA DE CÁRCEL PARA LOS LADRONES, OBLIGAR A QUE TODO EL DINERO QUE HAN ROBADO LOS POLÍTICOS Y DEMÁS “ADJUNTOS” VUELVA A LAS ARCAS DE DONDE HA SIDO ROBADO. (p.e. Pachulis, Pantojas, Bonos, Juan Guerra, hija de Chávez, Camps, Matas, Munar, etc…) ELIMINAR TODOS los coches oficiales (no es posible que tengamos más coches oficiales que USA). Anular TODAS las tarjetas VISA oficiales (que cada uno page con la propia) y poner en la calle a TODOS los “cargos de confianza” (tenemos funcionarios de sobra para encargarse de esas labores). ELIMINAR A TODOS los diplomáticos excepto un embajador y un cónsul en cada país. (No es posible que gastemos en esto más que Alemania y El Reino Unido). Con eso, y con rebajar un 30% las partidas 4, 6 y 7 de los PRESUPUESTOS GENERALES DEL ESTADO (transferencias a sindicatos, partidos políticos, fundaciones opacas y varios) se ahorrarían más de 45.000 millones de euros, no haría falta tocar las pensiones ni los sueldos de los funcionarios, como tampoco haría falta recortar 6.000 millones de euros en inversión pública. Tiene razón el FMI cuando dice que “un buen plan de ajuste podría incluso acelerar la actividad económica”. CON LA MITAD DEL DINERO QUE EL ESTADO SE AHORRARÍA CON ESTAS MEDIDAS, SE ACABARÍA LA CRISIS EN ESPAÑA (sic).


PASADLO A TODOS VUESTROS CONTACTOS Y QUE CORRA LA VOZ. LA DENUNCIA SILENCIOSA Está comprobado que los millones de msn, correos, vía móvil e Internet ha logrado exasperar a los políticos de este país. Hay que seguir denunciando y dar curso a todos estos mensajes que les pongan en evidencia. A partir de hoy, periódicamente, vamos a poner en marcha un mensaje denunciando alguno de los escandalosos privilegios de los que se han dotado los políticos. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Una de les característques del populisme és la contraposició de la ‘veu del poble’ – suposada o inventada – als criteris de les elits, siguin aquestes culturals, polítiques o econòmiques.

    Una altra característica, que deriva de la primera, és l’elevació de les ‘converses de cafè’ a la categoria de màximes universals dictades pel sentit comú. Però les converses de cafè, per la seva naturalesa, es basen sempre en anàlisis simplistes, i les receptes que en deriven són de dubtosa eficàcia.

    En posaré un exemple. No fa gaire dies, va haver-hi a Barcelona un accident doblement mortal. Pel que sembla, un motorista va passar apurant el taronja per arribar a temps al verd següent, i l’altre va engegar encara en vermell, amb el resultat d’una col·lisió fortíssima que els va deixar morts tots dos. No entro ara a discutir l’exactitud dels fets: la persona que els narrava en una carta als diaris ho assegurava així, i afegia que fets anàlegs passen tot sovint. No tinc elements per a dubtar-ne, ni és rellevant per a la meva intenció. Perquè en el que voldria fixar-me és en la pretesa solució.

    Segons la comunicant la solució era senzillíssima – calia canviar la cadència dels llums en aquella cruïlla. La típica solució simple: “jo això ho arreglava aviat”.

    El que potser no li va passar pel cap a la bona senyora és que aquesta mena de canvis són més complicats que no sembla – de fet se n’ocupen enginyers especialistes -, i que una modificació en un punt, si no es fa tenint present tota la resta, l’únic que fa és traslladar el problema d’un punt a una altre. Fora de la seva vista, això sí.

    Moltes de les receptes dels ‘indignats’ – com ara un document que aquests dies corre profusament per Internet – tenen el mateix caient. Que hi ha problemes, sembla evident; que cal ser més curosos en les anàlisis i en la proposta de solucions, m’ho sembla encara més.

    1) Bèlgica – diuen – està fa un any sense Govern: doncs Espanya també hi pot estar. Ja veurem que acaba passant, i si no tenir giovern durant un període prolongat no hi acaba passant factura – política i econòmica.

    2) Eliminem doncs el Senat. Posats a fer, eliminem també el Congrés dels Diputats i també les Comunitats Autònomes. Al capdavall, el general Franco en tenia prou amb unes Cortes amb Procuradores que es reunien poquíssim i no decidien res.

    3) Eliminem les pensions vitalícies dels antics diputats, senadors, etc. Aquesta és la més fàcil: no cal eliminar-les, perquè no existeixen.

    4) Revisar el sou dels alcaldes. O sigui que volem uns polítics eficaços però que no cobrin. Això només és possible en pobles petits, on l’alcalde viu d’alguna altra cosa.

    5) Establir la pena de presó per als lladres. Em pensava que ja existien lleis que ho establien. I fins i tot recordo un bancara engominat que hi va fer estada.

    6) Eliminar tots els cotxes oficials. A altres llocs no ho sé, però a la Generalitat només en té el president i els consellers.

    7) Anul·lar les targetes Visa. És que els interventors són més benèvols amb una factura pagada amb Visa que amb una altra pagada amb un taló bancari? Ja els asseguro que no.

    8) Rebaixar la despesa per capítols 4 (subvencions), 6 (despeses d’inversió) i 7 (subvencions indirectes). Meravellós: això sí que és carregar-se l’estat del benestar! Si fem això, diuen, es podran fer inversions en obra pública; és a dir: retallem el capítol 6 per poder gastar més en capítol 6.

  2. A poc a poc vaig desembolicant el que no hi havia manera de saber: què hi ha darrere de les acampades… a poc a poc. Però encara tinc alguns dubtes… i  haig de dir que, Jesús ja sé que tenim alguna diferència d’opinió, que cada dia tinc més clar que, SENSE INDEPENDÈNCIA, aquest estimat PAÍS VALENCIÀ no té massa bona solució. O no en té cap… i que, com diu el meu amic Josep Blesa: HO ACONSEGUIREM!!!!.

  3. No puc explicar-te amb detalls què és el moviment 15-M, quant de temps durarà, quines repercusions tindrà,… no sé concretament què demanen. Però sí sé que la gent està farta, indignada i crispada. Els de la plaça i la resta. La gent ho està passant molt malament a nivell ecònomic, les xicotetes empreses, els autònoms, els joves que ja han acabat d’estudiar i s’han cansat de repartir brillants currículums,… pares de família a l’atur en conec molts, encara cobren, no sé que faran després,… comenten que aniran a dinar a casa de les iaies, que un plat d’arròs no els faltarà als fills,… abans anaven a l’obra, i abans de l’obra a collir taronja,… ara res. Desesperant. I continuen les retallades, en sanitat, en educació,… les sutures dels hospitals s’han canviat, ara són de pitjor qualitat,… això és fonamental per a la bona evolució del pacient,… en salut pública, concretament en els departaments d’higiene d’aliments, quan un funcionari es jubila, no té sustitut, això vol dir molta més tasca per a la resta de personal i, evidentment, tasca pitjor feta, després els pepinos tenen E.coli, si el que sorpren és que no passen més toxiinfeccions  alimentàries,…l’any que ve, almenys en secundària, pujen a 35 alumnes, s’han llevat desdoblaments i això ha reduït hores d’idioma, no és així?,… l’actual sistema està encaminat a millorar l’educació privada i a tirar per terra la pública, (no sé si els meus fills mereixen ser víctimes del sistema per les meues idees, i potser em planteje portar-los al privat més privat de tots els privats, tornem ahí?, a la diferenciació de classes de fa 50-60 anys?),… i tot això perquè no hi ha diners, i on estan els diners, qui els ha fet perdre?, qui ha practicat polítiques econòmiques de merda?, els únics que aran no noten la crisi, els únics que ara conserven tots els seus privilegis. No sé exactament que demanen els del 15M, hi ha tant pel que estar indignat i protestar,… si estan indignats possiblement demanen dignitat, condicions per poder viure dignament, canvis en aquest sistema que es diu democràtic sense ser-ho, que els tornen la ilusió i el futur. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.