Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 d'abril de 2011
0 comentaris

Balneari de Verge i passeig per Llíria

     De dimarts a dijous estiguí descansant al balneari de Verge (Calles, València). Encara que el balneari escriga VERCHE i diga que una antiga llegenda atribueix el nom del balneari a la favorita d’un sultà afincat en aquell lloc, acostumat -el sultà- a gaudir del refresc i benefici de les seues aigües, he escrit de “Verge”. Es troba situat en la comarca del Serrans, a 20 km de Casinos, a 5 km de Losa del Obispo, a 7 de Calles i a 56 de València. El GPS em jugà una mala passada perquè em féu anar cap a Madrid i fer un tomb de molts quilòmetres, part d’aquests per camins rurals, bastant ben condicionats, però. 

     Dimecres vaig acostar-me a la veïna població de Llíria. Sol passar allò que, de propet que ho tenim, no solem visitar-ho. I Llíria n’era un cas. A Llíria vaig preguntar a l’Oficina de Turisme, on m’atengueren molt amablement i m’indicaren els indrets que no havia de deixar de visitar; els Mausoleus Romans, L’Església de la Sang, Museu Silvestre d’Edeta i el Museu Arqueològic. Alguns llocs els poguí visitar i fer fotos i d’altres vaig deixar-los per a una pròxima visita. A més m’osequiaren amb una Guia Comercial i Turística i la publicació Llíria, simfonia de cultures.

     Dels llocs visitats cal destacar L’Església de la Sang, totalment restaurada, d’una sola planta rectangular i coberta per un sostre de fusta de dues vessants suportat per amplis arcs en ogiva. Ca la Vila, un palau renaixentista, Església de l’Assumpció, on aprofitant que estaven fent-ne la neteja setmanal poguí admirar-la i fer-ne fotos, és de tres naus amb volta de mig punt comunicades per arcs del mateix estil. L’Església i Convent del Remei, conjunt arquitectònic trinitari, amb una església de tres naus, i un retaule d’estil eclèctic. Actualment el convent és una residència d’ancians on poguí admirar també el claustre d’estil neoclàssic.

     I com a detall anecdòtic haig de dir que, ja que havia de presentar un escrit al més aviat possible al PROP de Gandia, a la mateixa oficina de Turisme em facilitaren un plàstic per tal de desar l’escrit i no se’m fera malbé. I açò ha estat tot (més o menys) de la meua estada aquests dies per la comarca dels Serrans.
 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.