Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 d'abril de 2011
0 comentaris

Ha ressuscitat!, per Josep Miquel Bausset (Mediterráneo)

     Us deixe l’article de l’amic i monjo de Montserrat publicat a Mediterráneo avui. Aprofite l’avinentesa per tal de desitjar-vos bona Pasqua i ens retrobem dijous que ve. Bon dia.

Ha ressuscitat! (Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat)

És aquest l’anunci que els àngels van fer a les dones el diumenge de Pasqua! I és aquesta l’expressió que dóna sentit i plenitud a la nostra fe: Crist ha ressuscitat! La mort, el sepulcre, no podien empresonar a l’autor de la vida! El Senyor ha eixit triomfant de la tomba, vencedor del poder del mal i de la mort. Crist no ha pogut ser encadenat per la llosa, per la pedra que tancava el sepulcre, perquè eixa pedra no podia retindre la força immensa de l’amor manifestat a la creu. És per això que la Resurrecció del Senyor ens ompli de goig, ja que ens dóna l’esperança de la nostra pròpia resurrecció. És l’amor que, vencent la mort i el mal, renova el nostre cor per crear una humanitat nova.

El crucificat, ara viu per sempre! El crucificat ha ressuscitat i ens acompanya cada dia en el camí de la vida! És aquesta la gran notícia que ha canviat el curs de la història. I si Crist ha ressuscitat, ell, el primer de tots, també nosaltres estem cridat a seguir-lo, a deixar la foscor del sepulcre i de la mort, per viure per sempre, il·luminats per ell.

Al llarg de la nostra vida, tots hem fet l’experiència, sempre dolorosa, de la mort: els pares, un germà un amic…. Només fa uns dies moria Nico, un xiquet que durant anys ha lluitat contra el càncer i que desgraciadament ens ha deixat! Tots hem seguit a través de Mediterraneo el curs de la seua malaltia i de la seua lluita. La mort sempre és un pas dur i dolorós per a aquells que perden una persona estimada: els pares de Nico, els seus familiars, els amics i companys d’escola…. Com n’és de difícil encarar-se amb la mort! Sembla que és ella qui té sempre l’última paraula! I no és veritat! L’amor sempre és més fort que la mort! I per això la vida és capaç de vèncer la mort, encara que aparentment sembla que siga el contrari!

Crist, amb la victòria sobre la mort, ens ha obert el camí de la vida! I és la Pasqua la que ens dóna aquesta plenitud de vida. Una vida com la de Nico, que ara sí, mai no s’acabarà!! Una vida sense llàgrimes, sense dol, sense dolor, sense sofriment! La resurrecció del Senyor ens ha obert les portes de la nostra pròpia resurrecció, per tal de participar de la vida de Déu.

A Nico l’hem vist fotografiat a Mediterraneo amb la samarreta del Vila-real. De segur que ara, ja amb Déu, també lluirà el color groc de l’equip de la Plana Baixa. O millor dit: més que el groc lluirà el daurat, que en les icones bizantines representa la divinitat de Déu. I és que Nico, revestit d’or per sempre, com a home nou, ja ha ressuscitat!! Ja ha participat plenament, com ho farem nosaltres un dia, de l’amor d’un Déu que és Pare i que l’ha acollit amb els braços oberts! Perquè vestit de groc, revestit d’immortalitat, revestit de Crist, ja ha arribat a la visió de Déu.

Crist ha ressuscitat! Eixa és la gran notícia que hem de proclamar plens de joia, ja que amb la Pasqua, el Senyor ens deslliura dels lligams de la mort i renova la fe i l’esperança de l’Església!

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.