Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

20 de febrer de 2011
Sense categoria
1 comentari

TV3 I LLIBRES AL FEM

     Qui és José Alberto Gutiérrrez? És un conductor de camió del fem de Bogotà. Fins ací no té res d’especial aquest home. Però us haig de dir que, des d’un dia que va decidir arreplegar els llibres que trobara al fem, ja en duu arreplegats més de dotze mil i que avui estan en una biblioteca. Aquest és José Alberto Gutiérrez. L’exemple de José Alberto em ve molt bé per tal de fer-nos caure en el compte que aquell que no deixa veure un canal de televisió pot arribar a no deixar que llegim els llibres que, segons ell, són “IL.LEGALS”. Us estranyaria? A mi, gens. 

     Tornem als llibres al fem:

  • La cultura que no està en mans dels pobres no és veritable cultura, perquè aquesta té com a finalitat ajudar a sobreposar-se a la pobresa i a cobrar consciència de la pròpia dignitat.
  • La nostra societat menysprea la cultura quan l’entén com un article d’usar i llençar. És més que això, és la possibilitat d’arribar a viure com a humans amb dignitat.
  • És una ofensa tirar sense més els llibres perquè els pobres hi tenen un accés molt difícil.
  • Qui llença un llibre, qui trenca un llibre, qui crema un llibre és algú que fa por. El mateix podria fer amb les persones. I no exagere. Per molts que siguen els avenços en informàtica, hem de seguir estimant els llibres dels quals hem rebut i encara rebem moltes coses.

     A l’Evangeli de Sant Mateu podem veure que la persona profunda és aquella que sap treure de l’arca el nou i el vell. És a dir, en tota realitat, nova o vella, es pot aprendre. No cal menysprear allò vell, pobre, usat, el que sembla que no serveix. Pot tenir sempre dins una possibilitat viva d’aprenentatge i de valor.
     I tornant a la TV3 al PV, no us sembla que l’actitud del govern (des)valencià s’assembla massa a aquell/a que llença un llibre al fem? Com dues gotes d’aigua… i si no hi posem remei, com deia en un comentari al facebook, aquests encara faran bo a FFB. Bon dia. 

Durant una classe
13.06.2009 | 6.08
FELIÇ 9 D’OCTUBRE
09.10.2012 | 12.03

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Referent a la crema de llibres (i “índexs” de prohibits), no cal oblidar que una institució que ha fet la feina “més ben feta” en tota la història de la humanitat ha estat l’Esgésia catòlica apostòlica romana. No fa tants anys, si algun funcionari d’aquesta organització et trobava un llibre “no adient” (o que fes olor a protestant), ja tenies les forces d’ordre (?) al darrere. El cremar heretges ho deixaren per altres èpoques o contrades (actualment a Mèxic hi ha persecussió a cristians per part dels esbirros de la secta vaticana, cosa que TV3 no en parla, no fos cas que les forces vives del país s’esvalotessin…). A Lleida la feina bruta la fa l’alcalde i el consistori en ple.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.