Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

14 d'abril de 2006
Sense categoria
0 comentaris

75é ANIVERSARI DE LA II REPÚBLICA

Avui se celebra el 75é aniversari de la proclamació de la II República. Com a homenatge a totes i tots els que la dugueren i visqueren escric aquestes ratlles.

Que n’és de difícil convéncer els nostres polítics i líders socials que la democràcia, no la fan els partits polítics, ni els tècnics, els que saben… la democràcia la fem entre tots, i si no hi ha participació ciudadana, senzillament,  no hi ha democràcia.

Acostumats com estem a no participar-hi, els ciutadans ens anem fent irresponsables, i davant els problemas de tothom, la nostra resposta és: “Que ho arreglen els que per a això cobren”, nosaltres a l’esport nacional, que és la queixa“. Convertim els nostres pobles i ciutats en xicotetes dictadures, que elegim cada quatre anys. Els signem un xec en blanc perquè decidesquen per nosaltres en les nostres coses… i si ho fan malament, tal vegada al cap de quatre anys, els canviem per uns altres. Polítics d’usar i llençar… però jo, participar? Mai.

Per això tal vegada el nostre cos social no funciona, la nostra societat està malalta de “manca de participació”. Cada vegada fem més despeses en impostos, perquè cal pagar més serveis, cal més gent a l’administració, més infraestructures,… però les atencions i els serveis cada vegada són més deficitaris. Se’ns ofereixen atencions que ningú no demana i es desatenen serveis llargament reclamats… “És que vostés no saben el que més els convé”, ens diuen, facen-nos cas, donen-nos el seu vot de confiança i relaxen-se, que nosaltres treballarem per vostés, encara que sense vostés.

No caiguem a la trampa. Si renunciem a la nostra participació ciudadana, si renunciem a decidir en la solució dels problemes de tots, si no ens organitzem en grups socials, estarem volent caminar sense cames.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.