Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 d'agost de 2010
0 comentaris

Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar

Aquestes dues poblacions foren les que vaig visitar per tal de tancar l’estada en terres de Catalunya. Era dissabte i ja havia de refer el camí. Però no volia deixar de veure aquestes dues ciutats abans de tornar a la realitat valenciana, al meu poble.

 


SANT FELIU DE GUÍXOLS:  Com sempre sol passar mai no pots veure tot el que les guies turístiques o internet et diu que cal visitar. Per tant, vaig fer una tria que va consistir en el conjunt arquitectònic del monestir benedictí  a partir del qual es va crear la ciutat. Així poguí admirar la romànica Porta Ferrada, del segle X, l’Església de la Mare de Déu dels Àngels i el Museu d’Història de la Ciutat (que són les torres del Corn i del Fum de l’antic monestir). D’aquest Museu d’Història de la Ciutat cal destacar, a més de l’exposicions temporals que tenen, la d’Oficis-Vida Quotidiana i el Fons del Metge Rural. Aquest darrer aspecte em va recordar el metge rural que vaig conéixer quan era xicotet al meu poble. Era un senyor que duia tres pobles (Llutxent, Benicolet i Pinet), sempre sabia a l’hora que eixia de sa casa, però mai a l’hora que tornaria ni molt menys a l’hora que et faria la visita a ta casa. Recorde que més d’una vegada es feren les 21h00 i el metge encara no havia passat per casa, però passava, aixó segur. Doncs al Museu es troba la donació del que va pertànyer al Dr. Martí Casals Echegaray. Vaig fer un xicotet tomb per la ciutat i cap a Tossa de Mar.

 


TOSSA DE MAR:  Encara que, com diu la informació turística de l’Ajuntament de Tossa, Tossa és un gran museu a l’aire lliure (i és molt cert), vaig poder visitar molt pocs indrets perquè era dissabte, estava ple de turistes, i vaig considerar millor deixar-ho per a una altra ocasió, ocasió en què també podré visitar Lloret de Mar. Vaig poder encara, perquè estava oberta, l’Església de Sant Vicenç, d’estil neoclàssic, amb la pintura de l’interior recentment restaurada. I d’allí cap al,poble. Vaig fer els descansos adients i això fou tot. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.