R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

23 de maig de 2010
0 comentaris

LA PLUJA FA DESAPARÉIXER 200 PERSONES A LES FAVELES DE RIO

“La nostra experiència ens diu que és mort instantània per a qui estan atrapats en les cases en el moment de l’allau” declarà el sotssecratari de defensa civil
Desaparegudes 200 persones des de dijous 13 sota una allau a les faveles de Río de Janeiro causada per les pluges més intenses que ha conegut la ciutat. En cas de confirmar-se, aquestes morts elevarien la xifra de 253 víctimes de les allaus de fang dels últims dies.

El sotssecretari de Defensa Civil de l’estat de Riu, Pedro Machado, va dir que l’allau havia enterrat a uns 60 habitatges i 200 persones en la favela Morro Bumba de Niteroi, localitat veïna a Rio. “La nostra experiència ens diu que és mort instantània per a qui estan atrapats en les cases en el moment de l’allau” va dir Machado. D’altra banda, els veïns afirmen que les cases estaven construïdes sobre escombraries i que les seves bases eren molt inestables.  Alves Souza, comandant de bombers en les operacions de rescat de Niteroi, va dir que el terreny mullat i abrupte constituïa una amenaça tant per als atrapats entre els enderrocs com les quadrilles de rescat. “Hem aconseguit recuperar dos cossos i la tasca és molt intensa, atès que el volum de material que tenim aquí és molt gran”, va dir Souza.

Les intenses pluges que van començar el dilluns a la tarda van provocar allaus mortíferes a tota la zona metropolitana de Rio. Els bombers van dir que la xifra oficial de morts era de 53, però això no inclou els enterrats en el Morro Bumba.

Funcionaris municipals van dir que acceleraran les evacuacions forçades de les zones de risc. L’alcalde Eduardo Paes va anunciar l’evacuació de 1.500 famílies de les seves llars en almenys dues faveles i que hi hauria d’altres més.
 “No vull passar el pròxim estiu sense dormir, tement que les pluges matin a algú”, va dir Paes a la premsa, encara que no va aclarir quan es realitzarien les evacuacions.

Els governs estatal i municipal funcionaven parcialment el dimecres, mentre les escoles, col·legis i universitats, tant privades com públiques, van continuar tancats per segon dia consecutiu.

Les pluges van provocar el caos, van derrocar arbres i cablejat elèctric, van obrir enormes esquerdes als carrers i van inundar les platges de sorra blanca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!