Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 de setembre de 2009
1 comentari

“La falta d’educació del conseller d’Educació”, Josep M. Panella (Levante-EMV)

La falta
d´educació del conseller d’Educació

Josep Maria Pañella


 

Quan jo era un xiquet, els meus pares m´ensenyaven a «contestar bé» sempre, ja que volien que jo fóra un xiquet ben educat, cosa que, encara no dubte que també li ho ensenyaren, pareix que no ha aprés el conseller Font de Mora i si no mireu què li he preguntat i què m´ha contestat.
El Síndic de Greuges va instar la Conselleria d´Educació a garantir que l´alumnat dels programes en valencià poguera rebre l´ensenyament en aquesta llengua i a que aplicara les mesures necessàries per aconseguir-ho, arran d´una denúncia d´un pare de l´IES La Garrigosa de Meliana. Anteriorment, el Consell d´Europa, a través d´un informe sobre les llengües regionals, denunciava la manca de voluntat, de l´administració valenciana, d´impulsar el valencià en els àmbits en què és competent, especialment en l´educació, i instava també a la conselleria a prendre les mesures necessàries per estendre l´ensenyament del valencià en tot el sistema educatiu.
També explicava al conseller, per si no ho recordava, que els sindicats de l´ensenyament ja fa anys que vénen denunciant aquesta situació mitjançant els informes anuals sobre la situació del valencià i que demanaven mesures urgents per garantir el dret de l´alumnat a rebre les classes en valencià, entre elles, la catalogació lingüística dels llocs de treball, que l´actual avantprojecte de Llei de Funció Pública tampoc no contempla, malgrat haver-se pactat en l´acord de plantilles de 1999 i que 10 anys després encara no han aplicat.
A conseqüència de tots aquest informes i de totes aquestes reclamacions li vàrem preguntar quines mesures tenia previstes per garantir l´ensenyament en valencià a tots els alumnes que ho desitgen i per quin motiu no s´aplica la catalogació dels llocs de treball, en aquest cas, docents.
La contestació ha arribat en setembre, tres mesos després de fer la pregunta, i diu textualment: «… la Conselleria d´Educació posa tots els mitjans tècnics necessaris perquè els nostres alumnes puguen rebre ensenyança en valencià i garantix el respecte a la lliure elecció dels pares a decidir la llengua en què estudien els seus fills. Així mateix, esta administració continuarà avançant progressivament en el procés de catalogació lingüística del professorat a través dels cursos de formació que s´estan impartint i d´altres actuacions formatives complementàries».
De la contestació es desprén, per una part, que tots els informes són falsos, que el Síndic de Greuges s´equivoca i que els sindicats menteixen. El Síndic de Greuges s´equivoca perquè els insta a fer una cosa que ja fan, els sindicats i el Consell d´Europa menteixen quan denuncien la falta de places en valencià. O això o és el mateix conseller, Font de Mora, qui menteix i contesta el que ja sap que no és veritat.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Vergonyós
    és que a zones castellanoparlants (Requena, ho sabem de segur) es puga acabar
    l’ensenyament primari sense haver donat ni l’assignatura de llengua
    valenciana per desig exprés dels pares que no ha de fer quasi res per a
    demanar-ho… després quan arriben a la Universitat, els fills tenen
    problemes amb alguna assignatura…

    D’altra banda, a pares que
    com Josep Maria Pañella, exigeixen l’ensenyament en valencià (en una
    zona valencianoparlant!) li posen tantes trabes i li donen llargues…
    deplorable! I no parlem dels entrebancs amb què es troben els pares de
    zones castellanoparlants que volen que els seus xiquets i xiquetes
    aprenguen el valencià!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.