Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

31 de maig de 2009
5 comentaris

Per l’abstenció activa (?)

Santa Peronella i Sant Avel.lí

1809-MOr el músic Joseph Haydin

Dia sense tabac

Pentecosta

Després de trenta anys d’eleccions democràtiques és la primera vegada que he estat elegit membre d’una mesa electoral. Si tenim en compte que en algunes eleccions he format part d’alguna llista electoral no ens ha d’estranyar gens. Però si considerem que el poble és xicotet (mesa única) i que, fins ara el sorteig per tal de formar la mesa electoral -em consta així i ho sé de bona font informativa- es feia d’una manera bastant sui generis no ens ha d’estranyar. Enguany ha estat la primera vegada que s’ha fet amb un programa de Conselleria i per tant els “apanyos” no han estat possibles. Tot açò ve a conte perquè del que us vull parlar és que aquesta vegada és quan més inclinat estic per abstenir-me. Per què? Pderquè trobe que les prebendes i privilegis dels diputats i l’ús que fan del seu càrrec -en la major part i salvades les honroses excepcions que sempre hi ha- és vergonyós. 

Més d’una vegada m’he fet ressò de com entenen aquestes “persones” el seu càrrec, de quin és el comportament davant d’un fet denunciat pels ciutadans, de com capgiren les lleis i els reglaments per tal d’eixir-se’n amb la seua -i sempre beneficiats-… i tot açò per no fer menció a les actuacions d’imputades i imputats que totes i tots coneixem i a les quals assistim sense poder fer res de res. Una vergonya (si ho haig de dir en un sol mot).

Arribat ací, allò que se m’acut, i ho dic de tot cor, és abstenir-me. Però no servirà de res perquè els escons igualment seran “ocupats” per diputades i diputats. Per això més d’una vegada he parlat que, en una democràcia 100% demòcrata- l’abstenció hauria de comptar com vot útil. És a dir, deixar de cobrir aquells escons que resultarien “desocupats” del resultat d’aplicar el percentatge de vots “abstencionistes”. Ës a dir, si el pròxim diumenge hi ha una abstenció del més del 50%, cosa molt probable, hauria de quedar vacant aqueix 50% de l’hemicicle europeu. I quants diners ens estalviaríem. Almenys és el que m’ix de dins açò. Què faré finalment diumenge… tinc una setmana per tal de pensar-ho encara. Bon  dia.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. … però votant en blanc. Ahí sí que compten els vots i els fa molt més mal que no anant a votar. Nosal3 per la nostra banda, anem a votar, i ho diem sense cap capteniment (valga la redundància -si és que n’hi ha-) a Esquera Unida. No és que estiga en el seu millor moment, però sempre, des que existeix, li hem votat, i mentre no desaparega (com voldrien uns quants) pensem que també tenim dret a dir la nostra.
       Recomanable lectura, sobre aquest tema del vot en blanc, “Elogi de la lucidesa” del Premi Nobel  Xosé Saramago.

  2. Ens vas dir que en faries un apunt quan ho tinguessis clar, però veig que encara no t’acabes de decidir. No pateixis que no ets l’únic. A mi m’havien obligat al principi a no poder votar per no tenir papereta “legal” que em representés, i per això havia decidit no seguir-los el joc; ara torno a tenir-ne, i puc votar “als meus”, però tot i així, encara em fa ràbia tot plegat

    En fi, que estic encara si fa no fa com tu, i fins l’últim moment no sabré que fer…

  3. http://www.lasprovincias.es/valencia/20090531/politica/candidatos-valencianos-debaten-sobre-20090531.html

    Ens tenen por de que es vega que gran candidat es Nomdedeu.

    Cita:
    El espacio Redacción de noche, a las 21.30 horas, será el escenario donde, por primera vez, confronten sus programas electorales el número 6 en la lista del PP, José Manuel García Margallo; el candidato número 12 del PSOE, Andrés Perelló; la número 4 de IU, Esther López Barceló, y la número 7 en la candidatura de UPyD, Ana Falomir.
     

    Jo ja he comentat, entreu a deixar el vostre cometari que es vega que en som molts el sque volem un debat amb nomdedeu.

    Millor enviar emails a este senyor:

    JUAN CANDELA
    Director de LPTV

    jcandela@lpteva.com

  4. I dic que ho entenc perquè sóc del tipus de persones que no creu que aquesta parafernàlia siga una democràcia, i em fa molta ràbia participar d’aquest sistema.
    Però aquestes eleccions m’ha passat una cosa curiosa, i és que per primera vegada (encara que no duc molts anys al cens electoral, fa molt que tinc consciència política) he trobat organitzacions que hem representen. Organitzacions que representen la lluita popular i que, a més, en formen part. I no només això, sinó que he trobat en aquestes eleccions una altra manera de plantar cara a provocacions i injustícies (com la Llei de Partits i l’intent de criminalitzar tot allò que no estiga d’acord amb el sistema que ells han establert). Per tot això, sí que aniré a votar el 7 de juny.

    xD
    salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.