Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 d'abril de 2009
0 comentaris

LA PEDRA DE BASSET, EMILI PIERA I PAU ALABAJOS A CA LES SENYORETES

Sant Isidor de Sevilla i la Mare de Déu del Bon Consell

Dia de la Santa Faç a Llutxent

Ahir tingué lloc una intensa vesprada-nit a Ca les Senyoretes, d’Otos (la Vall d’Albaida). Començàrem amb la visita i explicació de la recuperada Pedra de Basset al Palau d’Otos. Fa dos anys que va ser recuperada (no l’havia vista mai) i ahir tinguí l’ocasió de fer-ho acompanyats d’amics i coneguts. El Joan Olivares ens féu l’explicació del que és i significa aquesta pedra per al poble. Posteriorment, tingué lloc a la Sala de Plens del Palau-Ajuntament la xerrada-col.loqui amb el periodista Emili Piera, de Sueca. Fou presentat per l’amfitrió Olivares i ens parlà del 25 d’abril, de tots i cada un dels 25 d’anril, de les dates que queden a la memòria col.lectiva -com l’11 de setembre, 20 de novembre, etc.). I a continuació hi hagué un col.loqui força interessant en què diverses persones -algunes del poble mateix- hi feren les seues intervencions. Em cridà l’atenció una de les darreres perquè era una senyora d’Elx, nascuda a Castella-la Manxa, que s’expressava en valencià molt dignament. Si em cridà l’atenció fou perquè pensava que tenia relació amb algun poble de la comarca i en absolut. Per tant, ha estat el segon cas en pocs dies en què persones que han vingut de fora el PV i amb tot en contra s’han atrevit amb la nostra llengua i en donen testimoni allà on van. Tenim futur.


No he fet referència abans que, amb ocasió d’aquesta Nit Temàtica a Otos, poguérem xerrar i saludar amics amb qui sempre ens trobem bé. N’esmentaré algun: Paco Vidal, acompanyat dels amics de Torís, Pep Albinyana i Natzari Vayà (avui amb nom i cognoms… té facebook i vaig a penjar-ne una foto en què seu a la cadira de l’alcalde d’Otos), Ximo Urenya i senyora, el director de l’ies de Benigànim, Elisa Vidal acompanyada de Jordi, el Carles , a qui vam conéixer i escoltar a la 4a Intercomarcal Cabotista i de qui no tinc el seu CD però prompte intentaré aconseguir-lo, etc. 

Després de la xerrada anàrem a Ca les Senyoretes on teníem preparada la taula per tal de sopar i seguir amb la conversa. Ahir vam compartir taula i estovalles amb Emili Piera i companya, Raúl i companya, Pau Alabajos, Laura Navarro i amic, Pep Albinyana i el Joan. Haig de dir que el Pau Alabajos en persona sembla molt jove. No sé quina edat deu tenir però el pensava més gran, i és també una de les persones que primer coneixes per la xarxa i després un dia trobes en persona. Aquest fet no seria possible si no tinguérem aquest mitjà. I després dels postres i el café ens traslladàrem a la zona de concert i allí poguérem escoltar l’actuació del Pau. De Pau Alabajos, a qui vaig descobrir arran de l’accident de la Línia 1 del metro de València (recordeu 43 morts i cap responsable) sols havia escoltat el segon CD Teoria del caos. M’agrada amb força. Trobe unes lletres amb molts sensibilitat, una bona veu i unes músiques que et transporten… i ahir l’escoltava en directe per primera vegada i no em defraudà sinó tot el contrari: vaig descobrir el Pau del primer CD. Una meravella. 

Després de l’actuació (d’hora i mitja llarga) ja anàrem acomiadant-nos. No fórem els últims a abandonar la Casa. I aquesta ha estat la crònica de la vesprada-nit a Otos.  


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.