Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 de gener de 2009
1 comentari

I avui què fem per dinar? Arròs caldós o arròs al forn?

Sant Pere Nolasc i Sant Valeri (à)

Dijous dels Amics, comença el temps de les Carnestoltes

Tranquil.ls, amics, que no m’he passat a la cuina. Vaig estar uns anyets fent cuina (vull dir menjant allò que jo mateix cuinava) i no em va anar gens malament. Però ara no tinc el forn per a coure res… sols era una manera d’encetar l’apunt d’avui. 

Hem pogut llegir que el Consell de la Generalitat Valenciana (amb perdó!) va a la cua en despeses i inversió. Així ens hem trobat (a mo no m’estranya gens JA) que les conselleries i organismes públiquen “gasten” 2.179€ per cada valencianet, quasi dues vegades i mitja MENYS que cada navarrés i un 34% menys que cada habitants de la veïna Castella-La Manxa. 
Una altra cosa que m’ha cridat l’atenció és que fins i tot el Síndic de Greuges ha reclamat al Consell que faça realitat l’edicació en valencià. No sé si és que no volen dir les coses pel seu nom o és que la “correcció política” els ho impedeix. Però tot el món sap que l’ensemyament en valencià als IES durant l’etapa ESO és pura voluntarietat del professorat. Pocs deuen ser els grups PEV que REALMENT tinguen la impartició de les assignatures (i els tutors, atenció!!!!) en valencià, sinó tot el contrari, la major part -almenys pel que jo en tinc coneixement- de les assignatures són imartides en castellà en grups de PEV. I si ens fixem en els grups de batxillerat és per arrencar a córrer. D’entrada, no hi ha reconeixement de grups PEV. I ara és el Síndic de Greuges qui vol que la conselleria faça possible açò… em sembla molt bé, però per al cas que li faran…
I vull acabar l’apunt d’avui amb unes frases de la Síndic de Greuges, Emília Caballero, sobre el Deteriorament de la democràcia, fórum organitzat per Valencians pel Canvi:



“Vamos a controlar a la Síndic, decían, pero no era yo la que tenía que controlarles a ellos”.

I ja per tancar l’apunt…

Preguntas a Zapatero, José Miguel Ponce. 
Iglesia Católica y libertad de expresión, Juan José Carmona, i
Información y mentiras sobre Bolonia, Andrés Recalde. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. La penya de la “XENERALITA” esta clar el que mengen, i mes el tio FONT_DE_MORRA, es “GASPATXO MANXEGO”…..  Perdo per als de la “XENE” “GAZPACHO MANCHEGO”, pero sempre van i la caguen demanant tambe ALL I OLI, te collons la multiculturalitat!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.