POM D’ARTICLES (22)

Estadolatría, EL PAÍS,

I per donar per finalitzat el post vull fer-me ressò d’una notícia que té com a protagonista Luis Antonio de Villena, publicada ahir a EL PAÍS: Luis Antonio de Villena da las claves del mundo grecolatino. I és que ha arreplegat en un diccionari personal les claus del món grecollatí, món que, per a de Villena, és el fonament de la cultura d’occident. I hi estic d’acord. Les darreres polítiques educatives han menysvalorat la cultura clàssica per a la formació dels joves. I així no tenim massa futur. I si el tenim serà no molt prometedor. En paraules de Luis Antonio de Villena: “Crec que tenir polítics incultes i poc plurals, el que ha dut que tinguem una situació calamitosa en matèria cultural a l’Estat. Quan hem escoltat a Zapatero o Rajoy referir-se a Ciceró? Serà excés de cultura o desconeixement?”. I encara afig que els polítics deixen de parlar tant de la importància de l’anglés, que no és més que una ferramenta i “entenguen que aquesta política cultural adreçada a no més de 100.000 persones en un país de 45 milions és la responsable que siguem un dels països més endarrerits d’Europa”. I em pregunte si aquesta observació d’aquest intel.lectual servirà per a alguna cosa. Temps al temps.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *