Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de febrer de 2014
0 comentaris

54 europarlamentaris, la nostra veu a Europa? (1)

En un país on les màximes preocupacions socials giren al voltant de cercar treball o no perdre el lloc de què es dispose, per molt precari que siga, parlar de les pròximes eleccions europees és com anomenar el dimoni causant de tots els problemes. I potser la veu popular no vaja tan desencaminada ja que la “troika” europea és qui ha anat dictant totes les mesures necessàries perquè es paguen els deutes del país, a base de retallar en educació, sanitat i serveis socials.

En la construcció d’Europa cal reconéixer tots els esforços que s’han donat per a la formalitzar la Unió i fer realitat un Estat d’Estat on els seus habitants pogueren gaudir d’un benestar social mai assolit. Però potser ens hem quedat solament en la part de la unió econòmica: l’Europa dels mercaders.

I ací és on hem de començar a preguntar (i preguntar) quines coses han de canviar. No s’han escatimat esforços, i diners, perquè tot l’engranatge econòmic, encapçalat pels grans bancs transnacionals, funcione i dispose de tots els fons, mentre que els pobles, les persones que conformen Europa, sofreixen i paguen tots aquets disbarats.

I no obstant això tots hem descobert, encara enmig de tots aquests desencerts, com la solidaritat, l’auseritat i la racionalitat han sorgit en moltes persones com a contrapunt a tota l’ona de disbarats i retallades que ens acorrala. Persones concretes, que amb la mirada en el futur, han anat alçant la seu veu i juntament amb altres participa en col.lectius, moviments i associacions que lluiten per tal de pal.liar la marginació, el desànim i ajudar a dir les coses pel seu nom. Ahí tenim “STOP DESNONAMENTS o el moviment 15M 

SANT ÀNGEL CUSTODI
02.10.2008 | 12.29
EL VILLAR
05.07.2013 | 7.57
DE TOT UN POQUET
18.12.2008 | 12.59

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.