Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

5 de juny de 2010
0 comentaris

5%? I tant! 6%, 7%, 8%, 9%…

Arran de les mesures del president del govern d’abaixar-nos el sou una mitjana del 5% als funcionaris vull deixar escrit el que segueix. Si mirem les informacions que han anat apareixent a la premsa escrita i digital des del 12 de maig veurem que el president del govern va molt desencaminat si pensa que, amb la rebaixa decretada, va a aconseguir una societat més justa i equitativa. Per què? Us deixaré alguns enllaços:

El Gobierno prepara un nuevo tributo para quienes declaren más de un millón de euros” (Levante-EMV),  “Sólo 89.000 españoles admiten un patrimonio superior” (Levante-EMV), “El recorte del sueldo de los funcionarios ahorrará 4.500 millones” (Levante-EMV), “Miles de funcionarios salen a la calle” (Levante-EMV), “Desconcierto entre los funcionarios” (El País), “los funcionarios perderán de media un mínimo de 90 a 2.470 euros anuales” (Levante-EMV), etc. Amb aquestes informacions, crec, tenem bastant per tal de fer-nos una idea del que pretén el govern central. 

I quina és la mesura per als polítics? Doncs aquesta: “Los políticos se bajan el sueldo hasta un 15%”  (Levante-EMV), “El PP propone que cada diputado pierda 490 euros al mes” (Levante-EMV), “Un director general sólo cuesta 60.000 euros” (Levante-EMV), etc.

I el que no diuen nio volen sentir dir és que “els funcionaris hem demanat un retall de 20.000 càrrecs elegits a DIT per tal d’estalbviar 1.120 milions” (Levante-EMV). Si tenim en compte que el salari mínim que perceben els càrrecs nomenats pels polítics ronda els 4.000€ mensuals, el compte és clar i net. Per què no ho fan? Tinc la resposta però preferesc desar-mer-la. I a més a més, cal dir que la taxa de funcionaris valencians és del 9,2% respecte a la població activa, mentre que aquesta taxa a la resta de l’estat és del 13%. Estem per davall de la mitjana estatal. I si mirem als països escandinaus (Noruega o Suècia) aquesta taxa és del 28% (per cada quatre treballadors actius un d’ells és funcionari). I el que ja clama al cel és que la pèrdua de poder adquisitiu desls funcionaris en 2010 i 2011 serà d’un 9% de mitjana (si l’apujada dels preus es queda en un 2% solament). 

I per acabar, una pregunta als alliberats sindicals: el dia de la vaga de funcionaris, els alliberats la fan o no la fan? I si la fan, els descompten del sou mensual la part proporcional com a la resta de funcionaris? Bon dia. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.