Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

20 de juny de 2014
0 comentaris

4 llibres 4

Durant aquests dies he pogut llegir quatre llibres. En primer lloc, la novel.la d’Isabel-Clara Simó, Un tros de cel, Edicions Bromera. Aquesta novel.la passa sobretot a València i denuncia les xiquetes que arriben amb vaixell, venudes com a esclaves i abocades a la prostitució. És una novel.la crua i commovedora al mateix temps. La protagonista, Wing, ens conta records que fan que entenguem millor la seua lluita per tal de tenir una vida digna. Novel.la publicada en març del 2012.

 En segon lloc, Contra la corrupció. Una reflexió sobre el conflicte entre l’ètica i el poder, de Joan Ridao, publicada a Angle Editorial. Com diu el títol del llibre, és una reflexió entre allò ètic i allò que fa fer el poder (a gran part dels poderosos i polítics). Hi ha una frase de Martin Luther King, molt adient per tal d’entendre la corrupció: “El que més preocupa no és el crit dels corruptes, és el silenci dels bons” I és això el que pretén l’autor, trencar el silenci dels bons (de la gran part dels membres d’aquestes societats corruptes. És un bon llibre per tal d’entendre i combatre la corrupció actual. Ara bé, quin cas en faran els que la poden combatre? El llibre fou publicat en octubre del 2013.

El tercer llibre és Reflexions des del compromís, de Pere Casaldàliga. Des de l’adolescència que vaig entrar en contacte amb l’orde claretià (Fills de l’Immaculat Cor de Maria) que he tingut un cert apreci per aquest religiosos. I si, a més a més, hi ha persones com les de Pere Casaldàliga (Balsareny, 1928), bisbe emèrit de Sao Félix do Araguaia, molt millor. El llibret publicat a Angle Editorial (PORTÀTIL) és un seguit de reflexions extretes del que ha dit o escrit Pere (des que va marxar al Brasil). us deixe, com a exemple, una reglexió: No hi ha veritable PAU si no està fonamentada en la JUSTÍCIA.

I el quart  és del P. Bernabé Dalmau, Les floretes del papa Francesc, de Públicacions de l’Abadia de Montserrat. Com diu el títol són uns xicotetes capítols sobre el nou Papa Francesc. Sabem que solament fa un any que és papa, però ja ha fet senyals de per on pot anar el seu pontificat. I el P. Dalmau ho explica al xicotet llibre (per l’extensió). Ha estat una alenada d’aire fresc per a l’Església i el món des del 13 de març de 2013.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.