Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

3 d'abril de 2013
0 comentaris

28a TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ DE LA RIBERA

El llibret de la 28 Trobada és més que un grapat de pàgines

El llibret de la 28 Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera ja està imprimint-se. Disposem de la seua edició digital, en PDF, que aconseguirà que la informació continguda entre les seues pàgines no pare de navegar entre els qui estan interessats a acudir a la cita de la Trobada, el proper 21 d’abril, a Alberic.

El llibret acompleix així un primer objectiu, que és difondre la informació i l’esperit de les Trobades, no sols dins dels límits de la nostra comarca, sinó a tot arreu. Vos sorprendria gratament, fins a quins extrems del món arriba el que nosaltres publiquem al web GENT DE TROBADA. I això significa que en estos punts llunyans, hi ha persones receptives a les activitats que la Coordinadora de la Ribera desenvolupa, que s’estima el valencià i que veu amb bons ulls tot el que al nostre país fem.

El llibret de la 28 Trobada també satisfà uns altres objectius, menys espectaculars, potser, però que resulten altament beneficiosos per a la promoció del valencià, sobretot a l’àmbit social. Em referisc a la traducció a la nostra llengua d’absolutament totes les publicitats comercials inserides, una tasca que normalitza lingüísticament sectors productius i laborals que habitualment no els naix publicitar-se en valencià, perquè l’instint els assenyala una altra cosa i qui gestiona la creació publicitària també. Al final, la publicació de la publicitat en valencià venç tots els recels i demostra que l’exercici de normalitat no té conseqüències negatives, ben al contrari, fins i tot en té de molt positives perquè genera empaties amb l’oferta comercial per mitjà d’una llengua que tots i totes estimem. Passa el mateix amb la Jornada Gastronòmica, la qual publicita la seua oferta de cartes i menús per al dia de la Trobada,  fa possible que el valencià entre a peu pla en l’establiment i que es quede amb tota la naturalitat del món en molts casos.

L’últim objectiu és per a nosaltres importantíssim, perquè escenificar en un sol espai públic el suport col·lectiu de la comarca de la Ribera al projecte de redreçament del valencià, com a llengua d’aprenentatge, cohesiona fermament les comunitats educatives disperses per la comarca i els proporciona energia per a tirar endavant, sobretot en una època en què hi ha un canvi de cicle -de l’ensenyament en valencià a el plurilingüisme en valencià- que ens pot sorprendre amb el pas canviat.

Doneu la màxima difusió al llibret, perquè, com heu vist, la seua transcendència va més enllà d’un grapat de pàgines.

CATRAL i res més?
10.10.2006 | 4.36
A Sense categoria
Un poquet de tot
25.01.2010 | 9.32

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.