Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 de setembre de 2018
0 comentaris

La Mare Teresa va néixer el 27 agost 1916 a Skopje  (Macedònia). Als 18 anys Inés aquest va ser el seu nom de baptisme va entrar a les Congregació de les Germanes de Loreto a Dublín (Irlanda). Després de passar el primer període de formació a Irlanda va ser enviada a l’Índia, on va fer els seus primers vots
prenent el nom de Teresa. Des de 1931 va començar a ensenyar a l’Escola de Santa Maria de Calcuta. Allà entre els més pobres va experimentar aquella “crida” que li va fer deixar l’ensenyament en el col·legi i la seua Congregació per fundar les Missioneres de la Caritat a Calcuta, al servei dels més pobres entre els pobres. Després d’una vida sencera dedicada a portar a la pràctica l’Evangeli, va rebre
també el premi Nobel de la Pau el 1979. Va morir commocionant tot el món el 5 de setembre de 1997, quan les seues Missioneres s’havien escampat pels cinc continents amb 610 missions en 123 països.

Santa Teresa de Calcuta va ser “una gran servidora dels pobres de l’Església i de tot el món”. La seua vida és un testimoni de la dignitat i del privilegi del servei humil. No només va triar ser l’última, sinó també les servidora dels últims. Com veritable Mare dels pobres, es va inclinar amb tots els que patien diverses formes de pobresa. La seua grandesa resideix en la seua habilitat per donar sense tenir en compte el cost, donar “donar fins que faça mal “. La seua vida va ser un amor radical i una proclamació audaç de l’Evangeli ” (Joan Pau II, Homilia de la Beatificació de la Mare Teresa).

Beatificada el 19 d’octubre de 2003 per Sant Joan Pau II, ha estat canonitzada pel Papa Francesc el 4 de
setembre de 2016. Amb el testimoni de la seua vida ella recorda a tots que la missió evangelitzadora de l’Església passa a través de la caritat, alimentada amb la pregària i l’escolta de la Paraula de Déu.

(traducció del text d’Arturo Llin Chàfer, de l’ALELUYA))


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.