Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

11 de febrer de 2013
2 comentaris

11 de febrer de 1956

     El mes de febrer de 1956, com podem llegir a la pàgina web de Vicente Aupí “Estrellas y Borrascas”, fou la tornada a l’edat de gel. I afig que “en febrer de 1956 es registraren tres invasions d’aire polar, les dues primeres els dies 2 i 11 i l’última a final de mes. Tanmanetix, Inocencio Font Tullot, un dels grans estudiosios de la climatologia espanyola, sempre sostingué que en realitat es tractà d’una única invasió d’aire polar que abraçà tot el mes i que estigué dividida en tres onades successives que assoliren el seu màxim els esmentats dies.”
     I encara que jo no vivia en aqueixa data, a fe que sí va ser així. Sempre he sentit contar als meus pares que el dia del seu casament, l’11 de febrer del 56, fou un dia dels de més fred de la vida… l’aigua llençada al carrer no arribava al terra, es congelava caient al sòl. I avui que fa 57 anys d’aquell dia ho vull recordar ja que, per a mi, va ser un dia molt important: mon pare i ma mare contreien matrimoni a la parròquia de Sant Joan Baptista de Benicolet. I encara que avui dia mon pare ja fa set anys que ens deixà, no poguérem celebrar les noces d’or, perquè morí un mes i dies abans de la data, després de quasi set anys amb un ictus. Ma mare, a dia d’avui, i a punt de fer els 87 anys, encara ens acompanya en aquesta vall i Vall. Bona vesprada.

PD:  Temperaturess sobre Europa l’11 de febrer de 1956 a uns 1.500 metres d’ altitud (850 milibars). El color blau obscur, identificatiu de les masses més fredes, delata la trajectòria de la invasió d’aire polar. (Imatge: Wetterzentrale)

BON ANY 2011!
01.01.2011 | 1.10
AVUI: DIA DE CORRECCIONS I EL LIANTE QUE CLAR HO DIU
17.12.2006 | 7.29
A Sense categoria
Lleialtat a un germà
10.08.2010 | 12.58

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.