València Digital

Màrqueting Online del Cap i Casal

26 de setembre de 2017
0 comentaris

El procés i el comerç electrònic

Esta setmana passada vaig visitar a una persona per a la que em fet una tenda de taronges online, (com no de València) i preocupada em comentava què passaria amb els seus clients catalans si finalment el procés condueix a la independència de Catalunya.

A més el propietari de naranjaeco.com em deia que dedicant-se al cultiu i venda de fruita ecològica una de les zones on estan els seus principals clients es el Principat. Em deia que des de fa molts anys el moviment per un consum responsable i orgànic català ha segut un dels que més empenta ha tingut a l’Espanya actual.

Cabòries al voltant del comerç electrònic “internacional”

Hi ha que entendre les cabòries de les persones que es juguen el seu pa de cada dia (o almenys una part) en este procés, més enllà del que puga demanar-te el cor o el teu pensament polític.

A la conversa comentarem que n’estava la possibilitat de que senzillament no passés res, i tal volta és ben cert. Si els nostres veïns de dalt assoleixen la independència el més probable es que no passe res (al menys a curt termini)

A Catalunya continuaran necessitant dels productes valencians i a l’inrevés, tal volta canviarà la manera de fer el tracte, tal volta la paperassa que hi haurà que reomplir serà una mica més grossa al cap i a la fi. Però com bé em deia el llaurador, l’aigua del riu sempre busca la mare, i quan el llit del riu es canvia per la mà de l’home tard o d’hora el riu buscarà el seu camí natural.

Açò clar està no lleva de que tots els que tenim relacions econòmiques o afectives amb Catalunya no estiguem una miqueta trasbalsats. Però el mon està ple d’incerteses i tal volta el millor que podem fer es afrontar-les i cercar les oportunitats que el canvi ens pot brindar.

Bon vent i barca nova.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!