Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 d'agost de 2015
0 comentaris

Venècia 2015: la competició

Informació dels 21 films que competiran pel Lleó d’Or a la 72a Mostra de Venècia (2-12 de setembre de 2015).

Mostra de Venècia 2015. La competició (anomenada Venezia 72).

FRENZY-Still4-BerkayAtesFrenzy (Abluka). Direcció: Emin ALPER. Guió: Emin Alper. Productores de: Turquia, França, Qatar. Durada: 1h54. Intèrprets: Mehmet Özgür, Berkay Ates. Sinopsi: Istanbul està presa per la violència política. L’Estat utilitza noves tècniques subterrànies en la caça de terroristes als barris de barraques. En Kadir treballa com a recol·lector d’escombraries per buscar rastres de fabricació de bombes – el preu que va pagar per una secreta llibertat condicional anticipada-. Va a trobar-se amb el seu germà petit, l’Ahmet, que treballa per a la ciutat com a exterminador de gossos de carrer. Malgrat el seguit d’ esforços d’en Kadir, l’Ahmet sembla reticent a desenvolupar un vincle fraternal profund. L’escalada de la pressió de les autoritats crea la sospita i la desconfiança. Desitjos fora de lloc d’en Kadir duen a una gelosia irracional, i l’Ahmet s’aferra estranyament a un gos ferit. Com es fa evident que l’Ahmet l’està evitant, en Kadir inventa teories conspiratives per explicar-ne el comportament. No hi ha fugida possible de l’atmosfera asfixiant que pot convertir els amics en enemics. La seva paranoia delirant només pot conduir a la destrucció. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: The Match Factory. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de FilmPressPlus.

HOD_2Heart of a Dog (Heart of a Dog). Direcció: Laurie ANDERSON. Guió: Laurie Anderson. Productores d’: EUA. Durada: 1h15. Intèrprets: Laurie Anderson. Sinopsi: Assaig que explora tema com l’amor, la mort i el llenguatge; a partir de la seva experiència personal, marcada per dols recents, com el de la pèrdua del marit, el rocker Lou Reed. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Celluloid Dreams. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de la Mostra de Venècia.

1-BLOODofmyBLOOD-actressLidiyaLiberman_IMG_3651Sang de la meva sang (Sangue del mio sangue | Blood of My Blood). Direcció: Marco BELLOCCHIO. Guió: Marco Bellocchio. Productores d’: Itàlia, França, Suïssa. Durada: 1h46. Intèrprets: Roberto Herlitzka, Pier Giorgio Bellocchio, Lydiya Liberman, Fausto Russo Alesi, Alba Rohrwacher, Federica Fracassi, Filippo Timi. Sinopsi: Federico, un jove soldat, queda seduït com el el seu germà capellà per sor Benedetta, que acabarà condemnada a ser enterrada viva a les antigues presons del Bobbio. Al mateix lloc, segles més tard, torna un altre Federico, inspector-ministerial, que descobreix que a l’edifici hi viu un comte misteriós, que només viu de nit. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: The Match Factory. Distribuïdores: 01 Distribution (It). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de Film Press Plus.

LFG_1 (4)Looking for Grace (Looking for Grace). Direcció: Sue BROOKS. Guió: Sue Brooks. Productores d’: Austràlia. Durada: 1h37. Intèrprets: Richard Roxburgh, Radha Mitchell, Odessa Young, Terry Norris, Harry Richardson. Sinopsi: Grace, impetuosa mossa de catorze anys, fuig de casa amb una seva amiga, arreplegant el que el pare tenia guardat a la caixa de seguretat, per anar a veure un concert de la seva banda preferida. Quan els seus pares s’adonen del que ha fet la noia, comencen un llarg viatge per la regió Wheatbelt, d’Austràlia Occidental, per a trobar-la. Amb l’ajuda d’un detectiu retirat, aquests pares s’adonen de sobte que han d’enfrontar la realitat, els canvis en la seva pròpia relació, així com la que mantenen amb la filla. Un drama irònic sobre les mentides, els secrets, el dolor i l’amor. Una reflexió sobre els traumes dels adolescents i dels de mitjana edat. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Fortissimo Films. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de la Mostra de Venècia.

EQUALS_filmpgEquals (Equals). Direcció: Drake DOREMUS. Guió: Nathan Parker. Productores d’: EUA. Durada: 1h41. Intèrprets: Kristen Stewart, Nicholas Hoult, Guy Pearce, Jacki Weaver. Sinopsi: Futurista història d’amor ambientada en un món en què s’han eradicat les emocions. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Mister Smith Entertainment. Distribuïdores: Adler Entertainment* (It). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: © Jessica Forde; gentilesa de Mister Smith Entertainment.

1Remember (Remember). Direcció: Atom EGOYAN. Guió: Benjamin August. Productores de: Canadà, Alemanya. Durada: 1h35. Intèrprets: Christopher Plummer, Martin Landau, Dean Norris, Bruno Ganz, Jürgen Prochnow, Heinz Lieven. Sinopsi:En descobrir que el guàrdia nazi que va matar la seva família fa prop de setanta anys viu als Estats Units amb una identitat falsa, en Zev se n’hi en va, decidit a venjar-se. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: IM Global. Distribuïdores: BiM Distribuzione (It). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa d’ IM Global.

Beasts of No Nation 2 courtesy of NetflixBeasts of No Nation (Beasts of No Nation). Direcció: Cary FUKUNAGA. Guió: Cary Fukunaga; adaptació de la novel·la epònima d’ Uzodinma Iweala. Productores d’: EUA. Durada: 2h13. Repartiment: Idris Elba (el Comandant), Abraham Attah (Agu), Richard Pepple (pare Friday). Sinopsi: Encara infant, Agu és obligat a convertir-se en nen-soldat a l’exèrcit del sanguinari “Comandant”, a la guerra civil d’un país africà sense nom. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Netflix. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de Netflix.

Per amor vostro di Beppe GaudinoPer amor vostro (Per amor vostro). Direcció: Giuseppe M. GAUDINO. Guió: Giuseppe M. Gaudino, Isabella Sandri i Lina Sarti, basat en una història de Giuseppe M. Gaudino. Productores d’: Itàlia i França. Durada: 1h50. Intèrprets: Valeria Golino, Massimiliano Gallo, Adriano Giannini. Sinopsi: Filmada en blanc i negre, entre Nàpols i Pozzuoli, i parlada en el dialecte de la zona, la pel·lícula explica la història de l’Ana, dona que treballa a la televisió, on se l’aprecia i valora molt. Però quan torna a casa, amb els seus tres estimats fills i amb el marit del qual pretén ignorar els vincles amb el crim organitzat, l’Anna se sent desmoralitzada i perduda. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Rai Com. Distribuïdores: Officine Ubu. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de la Mostra de Venècia.

Marguerite 6 © Larry HorricksMarguerite (Marguerite). Direcció: Xavier GIANNOLI. Guió: Xavier Giannoli; lliurement inspirat en la vida de Florence Foster Jenkins. Productores de: França, Txèquia, Bèlgica. Durada: 2h07. Intèrprets: Catherine Frot, André Marcon, Michel Fau, Christa Théret, Denis Mpunga, Sylvain Dieuaide. Sinopsi: 1921, al començament dels daurats anys vint. No gaire lluny de París, hi ha una festa al castell de Marguerite Dumont. Com cada any, tot d’amants de la música es troben reunits per una gran causa, convocats per la propietària. Ningú no en sap gaire res d’aquesta dona, llevat que és rica i que viu totalment entregada a la seva passió: la música. La Marguerite canta. Canta de tot cor, però terriblement fora de to. De manera semblant a la Castafiore, la Margueritte ha estat visquent la seva passió tancada en la seva pròpia bombolla, i el seu públic hipòcrita, sempre atret per a enfotre’s, fa com si ella fos la diva que es pensa ser. Quan un periodista jove i provocador publica un article entusiasta de la seva darrera actuació, la Marguerite comença a creure encara més en el seu talent. I això li dóna l’empenta que necessitava per fer realitat el seu somni. Malgrat les reticències del marit i amb l’ajut d’un diguem-ne “divo”, decideix assajar per a oferir un primer recital a una multitud de desconeguts. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Memento Films Int.. Distribuïdores: Memento. (Fr) | Movies Inspired (It). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: © Larry Horricks; gentilesa de la Mostra de Venècia.

RABIN-Still2-Commission1L’últim dia de Yitzhak Rabin (Le dernier jour de Rabin | Rabin, the Last Day). Direcció: Amos GITAI. Guió: Amos Gitai, Marie-Jose Sanselme; basat en l’informe de la comissió oficial que, presidida pel jutge Meir Shamgar, va investigar l’assassinat d’Yitzhak Rabin. Productores d’: Israel i França. Durada: 2h33. Intèrprets: Ischac Hiskiya, Pini Mitelman, Michael Warshaviak, Einat Weizman, Rotem Keinan, Yogev Yefet, Yael Abecassis. Sinopsi: Els esdeveniments que van dur a l’assassinat d’Yitzhak Rabin en mans d’un estudiant de Dret jueu, el 1995. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Indie Sales. Distribuïdores: Le Pacte* (Fr). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de Film Press Plus.

A Bigger Splash - courtesy Paolo RoversiA Bigger Splash (A Bigger Splash). Direcció: Luca GUADAGNINO. Guió: David Kajganich; a partir de la història d’Alain Page que Jacques Deray i Jean-Claude Carrière van adaptar a La Piscina (1969).. Productores d’: Itàlia i França. Durada: 2h00. Intèrprets: Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts, Dakota Johnson, Corrado Guzzanti. Sinopsi: En Paul (Matthias Schoenaerts) i la Marianne (Tilda Swinton), matrimoni nord-americà, passen unes vacances romàntiques en una vil·la a l’illa siciliana de Pantel·leria. La dona, però, convida un antic amant i la seva filla seductora i la cosa es complica: apareixen la gelosia i situacions sexuals perilloses. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Studio Canal*. Distribuïdores: StudioCanal* | Fox Searchlight Pictures*. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Notes: Thriller psicològic. Foto: gentilesa de Paolo Roversi, via Mostra de Venècia.

The Endless River 1 © Moonlighting STU Productions (Pty) Ltd 2015The Endless River (The Endless River | La rivière sans fin). Direcció: Oliver HERMANUS. Guió: Oliver Hermanus. Productores de: l’Àfrica del Sud, França. Durada: 1h48. Intèrprets: Nicolas Duvauchelle, Crystal-Donna Roberts, Clayton Evertson, Darren Kelfkens, Denise Newman. Sinopsi: A la petita ciutat sud-africana de Riviersonderend,  una jove cambrera acull a casa al seu marit que ha complert una condemna de quatre anys de presó. Inicialment el pla per començar una nova vida junts sembla que funciona, però quan la dona i el fill d’un granger veí son brutalment assassinats, la jove cambrera i el vidu comencen a sovintejar-se. Es crea un vincle estrany entre ells, impulsat per la ira, el dolor i la solitud, els sentiments que duen a nous actes de violència… Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Urban Distribution Int. Distribuïdores: Equation*. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: © Moonlighting STU Productions (Pty) Ltd 2015; gentilesa de la Mostra de Venècia.

The Danish Girl - courtesy of Universal PicturesThe Danish Girl (The Danish Girl). Direcció: Tom HOOPER. Guió: Lucinda Coxon; adaptació de la novel·la de David Ebershoff. Productores d’: Anglaterra, EUA. Durada: 2h00. Intèrprets: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber head, Sebastian Koch, Ben Whishaw, Matthias Schoenaerts. Sinopsi: Copenhaguen, a començament dels anys vint del segle passat. L’artista danesa Gerda Wegener pinta un retrat del seu marit, Einar, vestit de dona. El quadre aconsegueix gran popularitat i l’Einar comença a mantenir permanentment l’aparença femenina, canviant el seu nom pel de Lili Elbe. Estimulat pels ideals feministes i recolzat per la seva esposa, Elbe mira de sotmetre’s a la primera intervenció de canvi de sexe d’home a dona. El fet tindrà un gran impacte en el seu matrimoni i la seva identitat. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Universal. Distribuïdores: Universal* (It). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa d’ Universal Pictures, via Mostra de Venècia.

Anomalisa 1Anomalisa (Anomalisa). Direcció: Charlie KAUFMAN i Duke JOHNSON. Guió: Charlie Kaufman. Productores d’: EUA. Durada: 1h30. Film d’animació, en stop-motion, amb Jennifer Jason leigh, David Thewlis, Tom Noonan. Sinopsi: La pel·lícula segueix la història d’un orador motivacional d’èxit que viatja pel país tot canviant la vida de moltes persones. Tanmateix, en transformar els altres, perd una mica de si mateix. La seva vida es torna cada vegada més avorrida i monòtona i la gent… està començant a semblar-li tothom igual. Tot d’una, la veu d’una noia li trasbalsa la vida, fent-lo finalment sentir-se viu. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: HanWay Films. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de la Mostra de Venècia.

SL’espera (L’attesa | The Wait). Direcció: Piero MESSINA. Guió: Giacomo Bendotti, Ilaria Macchia, Andrea Paolo Massara, Piero Messina. Productores d’: Itàlia i França. Durada: 1h40. Intèrprets: Juliette Binoche, Lou de Laâge, Giorgio Colangeli, Domenico Diele, Antonio Folletto, Giovanni Anzaldo. Sinopsi: Inesperadament, una mare es reuneix amb la xicota del seu fill a una vil·la siciliana i ho aprofita per a conèixer-la mentre esperen l’arribada del fill. Vídeos: Tràiler. Vendes internacionals: Pathé Int. Distribuïdores: Medusa Film (It). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: © Alberto Novelli, gentilesa de la Mostra de Venècia.

f11 minuts (11 Minut | 11 Minutes). Direcció: Jerzy SKOLIMOVSKI. Guió: Jerzy Skolimovski. Productores de: Polònia i Irlanda. Durada: 1h21. Intèrprets: Richard Dormer, Paulina Chapko, Wojciech Mecwaldowski. Sinopsi: La pel·lícula segueix els mateixos 11 minuts en les vides de diversos personatges, joves i vells, pròspers i en la misèria. Alguns elements del relat queden sorprenentment entrelligats; d’altres segueixen el seu propi i intricat ritme. Alguns dels personatges són en moments crucials de la seva vida, a punt de prendre decisions; d’altres, en la seva rutina quotidiana. El que tots comparteixen és una visió enigmàtica, al cel, aquell mateix dia, i la tràgica cadena d’esdeveniments que marcaran els seus destins. Realment, què ho ha provocat? Tots es mereixen el que els passa? Algun d’ells podria estalviar-s’ho? Aquesta mena de preguntes conformen el fons temàtic de la pel·lícula. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: HanWay Films. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de FilmPressPlus.

2-FRANCOFONIA-Photo2Francofonia (Francofonia). Direcció: Aleksandr SOKUROV. Guió: Alexei Jankowski, Aleksandr Sokurov. Productores de: França, Alemanya, Holanda. Durada: 1h27. Intèrprets: Louis-Do de Lencquesaing, Benjamin Utzerath. Sinopsi: Docuficció en què, mitjançant la història de Jacques Jaujard i del comte Franz Wolff-Metternich, Sokourov explora els vincles entre art i poder, el museu com a lloc viu de civilització i ens mostra el que l’art pot dir de nosaltres mateixos al mig d’un dels conflictes més sagnants que el món ha conegut. La “col·laboració” d’aquests dos homes té a veure amb la preservació dels tresors del Louvre i d’algunes de les moltes obres expoliades als jueus. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Films Boutique*. Distribuïdores: Academy Two (It). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de Film Press Plus.

AEl Clan (El Clan). Direcció: Pablo TRAPERO. Guió: Pablo Trapero, basat en el cas policial del clan Puccio. Productores d’: Argentina i Espanya. Durada: 1h48. Intèrprets: Guillermo Francella, Peter Lanzanai. Sinopsi: Arquímedes Puccio i el seu fill Alejandro semblen veïns normals i corrents, però tenen un negoci familiar secret: segresten persones i en demanen rescat. Vídeos: Tràiler VO. Vendes internacionals: Film Factory. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacionsFoto: © K&S FILMS; gentilesa de la Mostra de Venècia.

1-DESDE_ALLA_LuisSilva_AlfredoCastroDesde allá  (Desde allá | From Afar | Da lontano). Direcció: Lorenzo VIGAS. Guió: Lorenzo Vigas, basat en una història de Guillermo Arriaga i Lorenzo Vigas. Productores de: Veneçuela i Mèxic. Durada: 1h33. Intèrprets: Alfredo Castro, Luís Silva. Sinopsi: Home de mitjana edat i prou ben situat, l’ Armando (Alfredo Castro) atrau nois a casa amb diners. Ell no vol tocar, només veure des d’una distància estricta. També segueix un home de negocis d’edat avançada amb qui sembla haver tingut una relació traumàtica. La primera trobada de l’Armando amb un pinxo de carrer, l’ Elder (Luis Silva), és violenta, però això no desanima la fascinació de l’home solitari per aquest adolescent guapo i dur. Pels diners, l’ Elder el visita regularment i així és com entre ells es forja una intimitat inesperada. Però el passat assetja l’Armando i l’Elder comet l’últim acte d’afecte per Armando. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Celluloid Dreams. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Notes: Opera prima | Thriller psicològic de cocció lenta produït per Guillermo Arriaga, Gabriel Ripstein i Michel Franco. Foto: gentilesa de Film Press Plus.

L'Hermine 2 © 2014 Photo Jérôme Prébois Albertine ProductionsL’ermini (L’hermine | Courted). Direcció: Christian VINCENT. Guió: Christian Vincent. Productores de: França. Durada: 1h38. Intèrprets: Fabrice Luchini, Sidse Babett Knudsen. Sinopsi: En Xavier Racine és un temut president de tribunal penal. Tan dur amb si mateix com amb els altres, l’anomenen “El president de dues xifres”: amb ell, sempre cauen més de deu anys. Tot es capgira però el dia que es retroba amb Birgit Lorensen-Coteret. La dona forma part del jurat que ha de jutjar un home acusat d’homicidi. Fa sis anys, en Racine es va enamorar d’aquesta dona. Gairebé en secret. Potser es tracta de l’única dona que mai hagi estimat. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Gaumont. Distribuïdores: Gaumont (Fr). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de la Mostra de Venècia.

BEHEMOTH-Still1Behemoth (Bei xi mo shou). Direcció: ZHAO Liang. Productores de: Xina i França. Durada: 1h35. Documental. Sinopsi: La vida quotidiana d’una comunitat de Mongòlia es converteix en un viatge dantesc. Aquest documental ofereix una visió de la societat contemporània i del desenvolupament econòmic de la Xina i, al mateix temps, una tragèdia de l’absurd i una advertència a la imprudència humana. Notes: Entre documental i film narratiu, la veritat crua i l’al·legoria, el somni i la realitat. Filmat en 4K pel mateix Zhao Liang, gegantí és un festí d’imatges, sons i música, inspirada en la “Divina Comèdia” de Dante (Film Press Plus). Vídeos: pendent. Vendes internacionals: INA. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.  Foto: gentilesa de Film Press Plus.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!