Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 d'agost de 2011
0 comentaris

Venècia 2011 · Competició: “Vergonya”, de Steve McQueen

Vergonya (Shame)

L’artista Steve McQueen (Londres, 1969), tot i que empra habitualment imatges fílmiques a les seves prestigioses intal·lacions, va entrar clarament al món del cinema amb Hunger, recreació de la revolta insubmisa i fins a les darreres conseqüències de Bobby Sands, l’activista de l’IRA a la presó de Maze (l’Ulster). Hunger parlava d’un home privat de llibertat que feia servir el seu cos com a instrument polític i amb aquest acte creava la seva pròpia llibertat, remarca Steve McQueen, que afegeix: “Vergonya” examina una persona que  gaudeix de totes les llibertats del món occidental i queda empresonat en l’aparent llibertat sexual. Mentre assistim a la constant i contínua sexualització de la societat —i ens en tornem menys sensibles—, com ens ho fem per a orientar-nos en aquest laberint i no deixar-nos corrompre per l’ambient que ens envolta? El que he volgut explorar és aquesta enormitat que fem veure que ignorem. L’actor Michael Fassbender, que encarnà Bobby Sands al film anterior, repeteix protagonisme, ara en el rol d’un addicte a la pornografia cada cop més allunyat de les dones de carn-i-óssos, llevat de la seva germana, que —interpretada per Carey Mulligan— també és tot un cas.

Vergonya
(Shame)

Director Steve McQueen. Guió Steve McQueen i Abi Morgan. Producció See-Saw Films (Londres, Anglaterra). Durada 1h39.

Repartiment Michael Fassbender (Brandon), Carey Mulligan (Sissy), James Badge (David), Nicole Beharie (Marianne)

Sinopsi En Brandon ((Michael Fassbender) ja en té més de trenta, viu a Nova York i la seva vida sexual va de mal borràs. Quan la seva capriciosa germana (Carey Mulligan) se’n va viure al seu apartament, el món de Brandon entra en una espiral sense control.

Vídeos
[x] Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Mostra de Venècia 2011 [Competició: Vergonya (it / ang)]  Premis Mostra de Venècia 2011 [Millor Actor -Fassbender- | Premi FIPRESCI de la Crítica Internacional] Festival de Toronto 2011 [Special Presentations: Vergonya (ang)]


Apunts de context en aquest blog [Venècia 2011: programa diari]


Més informació [MyMovies (it)] [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [Sensacine (esp)]

Vendes internacionals [HanWay] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [MK2] Dist. it. [BiM]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Venècia 2011: Nou tràiler de “Vergonya”.

Actualitzacions informatives posteriors a Venècia 2011 [Toronto 2011 · Special Presentations | Sant Sebastià 2011 · Zabaltegi-Perles | Altres festivals | BIFA 2011: 7 nominacions (Pel·lícula, Direcció, Guió, Actor, Actriu Secund, 2 Aport. Tècniques -fotografia, muntatge-) 1 premi (Actor -Fassbender-) | NBFRA 2011: 1 menció (Film Independent) i 1 premi compartit (Millor Projecció -Fassbender-) | Altres premis.

***

FOTO Vergonya (Shame), de Steve McQueen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!