Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 d'agost de 2011
0 comentaris

Venècia 2011 · Competició: “Un déu salvatge”, de Roman Polanski

Un déu salvatge (CarnageUn dios salvaje)

Després de la captivadora i multipremiada El poder a l’ombra (The Ghost Writer | El escritor | The Ghost-writer |  L’uomo nell’ombra), un Roman Polanski limitat per l’encalç judicial nord-americà s’ha mantingut plenament actiu, encarant aquesta adaptació cinematogràfica de l’obra de Yasmina Reza. Les imatges del film que ens en serveix el tràiler apunten una certa claustrofòbia, una acció centrada bàsicament en un escenari, el pis de Brooklyn on els pares d’una canalla que s’han brellat miren de parlar-ne educadament però la cosa deriva aviat cap a l’enfrontament total. Però també mostren el talent de Polanski a l’hora d’enquadrar els personatges, de situar-los (relativament, uns respecte als altres) al pla. I la il·luminació, més intensa en la meitat, va enfosquint-se cap amunt i cap avall… Una posada escena de debò prometedora per al text de Reza i amb uns actors com Jodie Foster, John C. Reilly, Kate Winslet i Christoph Waltz.

Un déu salvatge (Carnage | Un dios salvaje)

Director Roman Polanski. Guió Roman Polanski i Yasmina Reza, basat en la peça teatral Un déu salvatge, de Yasmina Reza. Música Alexandre Desplat. Disseny de producció Dean Tavoularis. Vestuari Milena CanoneroProducció SBS Productions (Boulogne, França). Coproducció Constantin Film Produktion GmbH (Los Angeles, EUA), SPI Film Studio (Varsòvia, Polònia), Versátil Cinema (Barcelona, Catalunya), France 2 Cinéma (París, França). Durada 1h19.

Repartiment Jodie Foster (Penelope Longstreet), Kate Winslet (Nancy Cowan), Christoph Waltz (Alan Cowan), John C. Reilly (Michael Longstreet).

Sinopsi Dos nens d’onze anys es barallen. Coses de canalla. Els pares de la “víctima”, però, conviden el pares de “l’agressor” al seu pis, per a parlar-ne civilitzadament. És una iniciativa de Penelope (Jodie Foster), dona liberal i progressista (que està escrivint un llibre sobre la tragèdia de Darfur) que voldria resoldre-ho tot de manera efectivament civilitzada, sense rancúnies. Però esclar, implica els altres pares. En primer lloc, en Michael, el seu marit, un majorista de bany, i evidentment, els pares de l’altre vailet: la Nancy (Kate Winslet), assessora financera més aviat tímida, i Alan (Christoph Waltz), advocat d’èxit amb un telèfon mòbil que no para mai de sonar. Tots tres estan disposats a atendre les bones intencions de Penelope. Passa però que la cordialitat aviat s’esvaeix i la cosa deriva en un enfrontament descarnat, primer entre les dues parelles, i després entre ells mateixos…

Vídeos [Tràiler VO] [Tràiler VOSE] Webs oficials [Carnage (ang)] Facebook oficial [Carnage (ang)]

Mostra de Venècia 2011 [Competició: Un déu salvatge (it / ang) -enllaç que caduca-]  Premis Mostra de Venècia 2011 [x]


Apunts de context en aquest blog [Venècia 2011: programa diari] [Venècia 2011: la Competició]


Més informació [MyMovies (it)] [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [Sensacine (esp)]

Vendes internacionals [Wild Bunch] Dist. cat. [x] Dist. esp. [Alta] Dist. fr. [Wild Bunch] Dist. it. [Medusa]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Venècia 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Venècia 2011 [x]

***

FOTO © Alta Films D’esquerra a dreta, Kate Winslet, Jodie Foster, John C. Reilly, Christoph Waltz, a Un déu salvatge, de Roman Polanski

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!