Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 d'agost de 2011
0 comentaris

Venècia 2011 · Competició: “L’últim terrestre”, de Gian Alfonso Pacinotti (GIPI)

L’últim terrestre (L’último terrestre)

En plena “moda” apocalíptica, el títol i la sinopsi argumental d’aquest film podria enganyar-nos. Efectivament, sí, aquí els extraterrestres envaeixen la Terra. És més, les autoritats l’havien fins i tot anunciada, la invasió. Però, pel que es veu, no es pot pas dir que la notícia acabés d’entusiasmar gaire ningú. I és que els extraterrestres quan arriben es troben amb un país esgotat, desil·lusionat, afectat per una greu crisi econòmica… Esclar que hi ha reaccions i ben diverses: des dels xenòfobs que ho veuen com l’arribada de més forasters que han de quedar-se amb la poca feina que es podria trobar i vés que no xuclin també les subvencions públiques, fins als que hi troben interpretacions místico-religioses. Però no ens penséssim pas que som davant d’una producció tremendista. Aquesta pel·lícula és obra del dibuixant de còmics i autor de novel·les gràfiques Gian Alfonso Pacinotti, més conegut com a “Gipi“. I esclar, no s’ho agafa a tall d’història col·lectiva, sinó que focalitza l’atenció en un protagonista. Un home que tragina seriosos problemes a l’hora d’expressar sentiments i de relacionar-se amb els altres, per al qual l’arribada d’aquests extraterrestres, vés per on, acabarà sent tot un regal. Vist el tràiler del film, el rostre d’aquest protagonista ja té una retirada amb els dels extraterrestres…

L’últim terrestre (L’último terrestre)

Director Gian Alfonso Pacinotti (GIPI). Guió Gian Alfonso Pacinotti, lliurement inspirat en la novel·la gràfica Nessuno mi farà del male, de Giacomo Monti (més informació). Producció Fandango (Roma, Itàlia). Coproducció Rai Cinema (Roma, Itàlia). Durada 1h40.

Repartiment Gabriele Spinelli (Luca Bertacci), Anna Bellato (Anna Luini), Roberto Herlitzka (el pare de Luca), Teco Celio (Giuseppe Geri).

Sinopsi La història de l’última setmana a la Terra abans de l’arribada anunciada d’una societat d’extraterrestres, des del punt de vista d’un misogen que només vol estar sol i seguir la rutina.

Vídeos [Tràiler VO] Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Mostra de Venècia 2011 [Competició: L’últim terrestre (it / ang) -enllaç que caduca-]  Premis Mostra de Venècia 2011 [x]


Articles en aquest blog [x] Apunts de context en aquest blog [Venècia 2011: programa diari]


Més informació [MyMovies (it)] [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [Sensacine (esp)]

Vendes internacionals [Fandango Portobello] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [Fandango]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Venècia 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Venècia 2011 [x]

***

FOTO © Fandango L’ultim terrestre, de Gipi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!