Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

27 d'agost de 2011
0 comentaris

Venècia 2011 · Competició: “Faust”, d’ Aleksandr Sokurov

Faust (Faust)

Després de Moloch (Adolf Hitler), Taurus (Vladimir Lenin) i El Sol (l’emperador Hirohito), Faust esdevé la quarta i última part de la tetralogia de Sokurov sobre la naturalesa del poder. La imatge simbòlica del Faust completa aquesta sèrie sobre grans jugadors d’atzar que han perdut les apostes més importants de la seves vides —comenta Sokurov—. En Faust sembla que no pertanyi a aquesta galeria de retrats, tractant-se d’un personatge literari gairebé de museu entrampat en una trama simple. Què té en comú amb aquestes figures reals que van ser al capdamunt de la piràmide del poder? Una amor per les paraules que és fàcil de creure’s i una infelicitat patològica a la vida quotidiana. El Mal és reproduïble i Goethe n’ha plantejat l’essència: “Els infeliços són perillosos”. El Faust de Sokurov, no és tant una adaptació com una relectura entre línies de la tragèdia de Goethe., a propòsit de la qual, el cineasta es preguntaQuins colors té un món capaç de generar idees colossals? Quina olor fa? L’ambient que envolta en Faust el veu enrarit: tot de projectes inquietants, en el seu limitat espai vital. Per què s’ha romandre en el present si es pot anar més enllà; sempre anar més enllà, sense adonar-se que el temps s’ha aturat?

Faust
(Faust)

Director Aleksandr Sokurov. Guió Aleksandr Sokurov, basat en la primera meitat del drama poètic de Goethe, centrat en l’amor de Faust i Margarida. Producció ProLine Film (Rússia). Durada 2h14.

Repartiment Hanna Schygulla (Margarida), Johannes Zeiler (Faust), Florian Brückner (Valentí), Stefan Weber (veu de Mefistòfil), Maxim Mehmet (amic de Valentí), Antoine Monot Jr. (el monjo), Georg Friedrich (Wagner), Katrin Filzen (criada de Margarida), Isolda Dychauk (Gretchen), Eva-Maria Kurz (Iduberga)

Sinopsi Inspirant-se lliurement en el Faust de Goethe, Sokurov fa una una reinterpretació radical del  mite. En Faust és un pensador, un portador d’idees, un transmissor de paraules, un conspirador, un somiador. Un home normal i corrent endut per instints elementals: fam, avidesa, luxúria. De fet, una criatura infeliç, perseguida, que desafia el Faust, de Goethe.

Vídeos [Tràiler VO] Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Mostra de Venècia 2011 [Competició: Faust (it/ang)]  Premis a la Mostra de Venècia 2011 [Lleó d’Or] Festival de Toronto 2011 [Masters: Faust (ang)]


Apunts de context en aquest blog [Venècia 2011: programa diari]


Més informació [MyMovies (it)] [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [Sensacine (esp)]

Vendes internacionals [Films Boutique] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [Archibald]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Venècia 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Venècia 2011 [x]

***

FOTO © Archibald Dist. Faust, d’ A. Sokurov

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!