Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

27 d'agost de 2011
0 comentaris

Venècia 2011 · Competició: “Dark Horse”, de Todd Solondz

Dark Horse (Dark Horse)

De bones intencions l’infern n’és ple. I venint del “diabòlic” Todd Solondz… L’autor de Benvingut a la casa de nines (1995), Happiness (1998), Storytelling (2001), Palíndroms (2004) i Vida en temps de guerra (2009), assegura que, amb “Dark Horse“, només volia veure si era capaç de fer una pel·lícula que no parlés de violacions, pedofília o masturbació. Em sembla que sempre és bo posar-se a prova. Per això —geni i figura— s’ha empescat la història d’un home amb la síndrome de Peter Pan que, per dir-ho d’alguna manera, s’enamora d’una dona de la mateixa edat, igualment afectada per aquesta síndrome, i al qual, això de deixar l’habitació d’adolescent li costarà prou… Els programadors del Festival de Toronto —que també l’han seleccionada— asseguren que es tracta d’una intimista comèdia negra i que sí, que malgrat tot aquesta és una pel·lícula més accessible que els anteriors films del cineasta de New Jersey.

Dark Horse (Dark Horse)

Director Todd Solondz. Guió Todd Solondz. Producció Double Hope Films (Nova York, EUA). Durada 1h24.

Repartiment Jordan Gelber (Abe), Selma Blair (Miranda), Justin Bartha (Richard),  Donna Murphy (Marie), Mary Joy (Lori),  Mia Farrow (Phyllis), Christophen Walken (Jackie). 

Sinopsi
L’ Abe ja voreja els trenta anys, treballa amb son pare, està ben content de viure encara a l’habitació de quan era un noiet i, quan no juga al backgammon amb sa mare, pela un munt d’hores buscant per e-Bay valuoses joguines antigues, que col·lecciona. Òbviament, aquest home té alguna dificultat d’encaix al món dels adults. De fet, d’entre els adults, a penes si es relaciona amb la mare —molt sobreprotectora— i la secretària de son pare, que de bona gana li acaba la feina endarrerida i és una figura que se li sol aparèixer quan al·lucina. Un bon dia, però, l’Abe coneix la Miranda, també d’uns trenta anys, que ha tornat a cals pares ran de la patacada que ha patit la seva carrera literària i acadèmica. Val a dir que, d’entrada, ben poc s’interessen l’un per l’altre; tot i així, l’Abe sembla que li va al darrere. Desesperada i ben a contracor, Miranda proposa a l’Abe de casar-se. De manera que tots dos comencen a planificar la seva vida junts. Però just quan semblava que les coses començaven a posar-se-li bé, a l’Abe, Miranda li revela un petit secret… i tot se li capgira! Un autèntic daltabaix!

Vídeos [Fragment VO] Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Mostra de Venècia 2011 [Competició: Dark Horse (it / ang)  -enllaç que caduca-]  Premis Mostra de Venècia 2011 [x] Festival de Toronto 2011 [Special Presentations: Dark Horse (ang)] Festival de Deauville 2011 [Les Premières: Dark Horse (fr / ang)]


Articles en aquest blog [x] Apunts de context en aquest blog [Venècia 2011: programa diari]


Més informació [MyMovies (it)] [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [Sensacine (esp)]

Vendes internacionals [Goldcrest Films International] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Venècia 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Venècia 2011 [x]

***

FOTO Cartell de Dark Horse, de Todd Solondz

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!