Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

20 d'agost de 2011
0 comentaris

Venècia 2011 · Competició: “Cims borrascosos”, d’Andrea Arnold

Cims borrascosos (Wuthering HeightsCumbres borrascosas | Les Hauts de Hurlevent)

Després d’haver fet films “hiperrealistes” amb personatges abocats a alguna mena de soledat, que viuen en condicions més o menys precàries, en entorns marginals…, com Red Road (2006) i Peixera (2009), l’anglesa Andrea Arnold sembla la cineasta més avinent per reeixir en una nova versió del clàssic romàntic “Cims borrascosos”? De fet, a la cinta immediatament anterior (Peixera), el document social gairebé s’esvaïa i la cosa es convertia en un drama ben carregadet. Al Festival de Toronto —on també es projecta el film— asseguren que res de vestits emmidonats, res de vistes panoràmiques (..) Arnold agafa la novel·la clàssica d’Emily Brontë i la du a les arrels de la passió juvenil, recuperant-ne tota la força per al públic d’avui en dia. Després dels retrats sobre el desig femení, a Red Road i Peixera, Arnold va encara més lluny, retratant l’amor com una torrentada de bellesa corprenedora, crueltat i actes impulsius.

Cims borrascosos (Wuthering Heights | Cumbres borrascosas | Les Hauts de Hurlevent)

Directora Andrea Arnold. Guió Olivia Hetreed i Andrea Arnold, basat en la novel·la Cims borrascosos, d’ Emily Brontë (Ed. Proa). Producció Ecosse Films (Londres, Anglaterra). Durada 2h08.

Repartiment Kaya Scodelario (Catherine Earnshaw), Nichola Burley (Isabella Linton), James Howson (Heathcliff), Steve Evets (Joseph), Oliver Milburn (Mr. Linton), Amy Wren (Frances Earnshaw), Paul Hilton (Mr. Earnshaw), James Northcote (Edgar Linton).

Sinopsi Mr Earnshaw, propietari acabalat, puja els seus dos fills, Hindley i Cathy, i acull un noiet pobre anomenat Heathcliff, que manté una relació cada vegada més intensa amb la seva germana d’acolliment, la Cathy.

Vídeos [x] Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Mostra de Venècia 2011 [Competició: Cims borrascosos (it / ang)]  Premis a la Mostra de Venècia 2011 [Millor Fotografia] Festival de Toronto 2011 [Special Presentations: Cims borrascosos (ang)]


Apunts de context en aquest blog [Venècia 2011: programa diari]


Més informació [MyMovies (it)] [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [Sensacine (esp)]

Vendes internacionals [HanWay] Dist. cat. [x] Dist. esp. [Alta Films] Dist. fr. [Diaphana] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Venècia 2011 [Estrenes: del 28 de març al 3 d’abril de 2012]

Actualitzacions informatives posteriors a Venècia 2011 [x]

***

FOTO PROVISIONAL Cims borrascosos, d’Andrea Arnold

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!