Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

25 d'agost de 2011
0 comentaris

Venècia 2011 · Competició: “Alps”, de Giorgos Lanthimos

Alps (Αλπεισ | Alpi)

Dosis de surrealisme i un artifici dut al límit caracteritzen Kynodontas (Dogtooth / Canino / Canine), el film amb què el grec Giorgos Lanthimos es donà a conèixer fa un parell d’anys. I, pel que es veu, amb el seu nou film, Alps, va pel mateix camí. Si, a Kynodontas, es tracta d’una canalla ja gran que els pares han educat al marge de la societat, fent-los crèixer aïllats del món, reclosos entre els murs “daurats” de l’arraconat xalet familiar i de com les pulsions profundes subverteixen i esmicolen l’ordre establert, a Alps és una empresa dedicada a una activitat tan estrambòtica com ho era l’aïllament que aquells pares imposaven als fills, hi ha igualment un principi d’autoritat forta assumit per tots i també algú que s’hi rebel·la… Lanthimos, que enguany ha dirigit una adaptació de Platonov, d’ Anton Txèkhov, al Teatre Nacional Grec,  i que du més de 15 anys realitzant vídeos per a companyies de dansa, fent espots publicitaris, clips musicals i dirigint obres de teatre, va presentar la seva opera prima cinematogràfica, Kinetta,  al Fòrum de Berlín 2006; al cap de tres anys, Kyonodontas a Un Certain Regard, de Canes, i ara arriba a la secció competitiva d’un gran festival, amb Alps, a Venècia.

Alps (Αλπεισ | Alpi)

Director Giorgos Lanthimos. Guió Giorgos Lanthimos i Efthimis Filippou. Producció Haos Film (Atenes, Grècia). Coproducció Faliro House Productions (Atenes, Grècia), Feelgood Entertainment (Atenes, Grècia), Maharaja Films (París, França). Durada 1h33.

Repartiment Ariane Labed (gimnasta), Aggeliki Papoulia (infermera), Aris Servetalis (sanitari), Johnny Vekris (entrenador).

Sinopsi Una infermera, un conductor d’ambulància, un gimnasta i el seu entrenador han creat una empresa de substitució de persones mortes anomenada Alps. Es tracta d’un servei que es contracta perquè els treballadors d’Alps representin el paper dels difunts en les rutines quotidianes, de manera que familiars, amics o companys puguin superar més bé el dol. El ventall de papers a fer és ben ample, encara que no acceptin totes les ofertes que se’ls fan. Els substituts han d’identificar-se amb les persones mortes que substitueixen i han d’inspirar-se en les seves vides anteriors. Els rols a assumir els investiguen a fons, els assagen i els posen en pràctica tenint cura de fins el detall més insignificant. No cal dir que l’empresa treballa il·legalment, sota la forta disciplina que imposa el seu capdavanter, el conductor d’ambulància, que s’ha reservat per a ell solet, com a nom en clau, el del cim més alt dels Alps: Mont Blanc.

Vídeos [x] Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Mostra de Venècia 2011 [Competició: Alps (it / ang)]  Premis a la Mostra de Venècia 2011 2011 [Millor Guió] Festival de Toronto 2011 [Visions: Alps (ang)]


Apunts de context en aquest blog [Venècia 2011: programa diari]


Més informació [MyMovies (it)] [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [Sensacine (esp)

Vendes internacionals [The Match Factory] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Venècia 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Venècia 2011 [x]

***

FOTO Alps, de Giorgos Lanthimos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!