Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 d'agost de 2010
0 comentaris

Venècia 2010 · Competició: “Essential Killing”, de Jerzy Skolimowski

Essential Killing (Essential Killing)

Thriller gairebé sense diàlegs, amb Vincent Gallo de talibà i dirigit pel veterà director polonès Jerzy Skolimowski.

Especialment conegut a casa nostra per Moonlighting (Moonlighting / Trabajo clandestino / Travail au noir -1982) i Torrents de primavera (Wiosenny wody / Torrents of Spring / El año de las lluvias torrenciales / Les eaux printanières / Acque di primavera -1989-), Jerzy Skolimowski entra en competició a Venècia 2010 amb aquest thriller, als seus 72 anys d’edat i en un moment que la carrera de cineasta li ha reviscolat. Havent gairebé desaparegut del mapa -com a director-des de 1991, tot just reaparegué el 2008, amb 4 nits amb Anna (Cztery noce z Anna / Four Nights with Anna / Quatre nuits avec Anna), que inaugurà la 40a Quinzena dels Realitzadors de Canes, aconseguint un notable èxit de crítica, i guanyà el Premi Especial del Jurat al Festival de Tòquio, alhora que s’estrenava a tot un seguit de països, arreu del món. Hi ha doncs expectació per veure el que ha fet en aquest film que presenta a Venècia 2010, gairebé sense diàlegs, sobre un talibà que,  encalçat per un grup armat secret, segueix matant en una Europa inhòspita i al qual dóna vida l’actor i polèmic director Vincent Gallo -que sembla destinat a convertir-se en protagonista d’aquesta 67a Mostra veneciana, en què també presenta a competició Promeses escrites a l’aigua.

Essential Killing (Essential Killing)
 
Director
Jerzy Skolimowski. Guió Jerzy Skolimowski, Eva Piaskowska. Producció Skopia Film (Polònia), Cylinder Prod (Noruega), Element Pictures (Irlanda), Mythberg Films (Hongria). Durada 1h23.

Repartiment Vincent Gallo (Mohammed), Emmanuelle Seigner (Margaret), Nicolai Cleve Broch (Pilot d’helicòpter), Stig Frode Henriksen (pilot d’helicòpter), David Price (l’agent de l’interrogatori)

Sinopsi Les forces nord-americanes capturen un talibà en una vall del nord de l’Afganistan i el transporten a una base militar secreta en un país europeu. Durant el trajecte, el detingut s’escapa i troba refugi als boscos gelats: un món ben diferent als deserts de la seva terra natal, de condicions extremes. Perseguit tothora per un exèrcit que oficialment no existeix, ha de continuar matant, per sobreviure: acaba matant tothom que troba de camí…

Vídeos [Tràiler] Webs oficials [x]

Mostra de Venècia 2010 [Competició: Essential Killing (it / ang)]  Premis Mostra de Venècia 2010 [Premi Especial del Jurat; Coppa Volpi al Millor Actor (Vincent Gallo)] i també Festival de Toronto 2010 [TIFF 2010 · Masters: “Essential Killing” (ang)]

***

Més informació
[IMDB (ang)] [MyMovies (it)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)]

Vendes internacionals [HanWay] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

Actualització informativa posterior a Venècia 2010 EFA 2011: 1 nominacions (Fotografia)

***

FOTO  Vincent Gallo, a Essential Killing, de Jerzy Skolimovski

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!