Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

22 de maig de 2016
1 comentari

“Toni Erdmann”, de Maren Ade, premi de la crítica internacional a Canes 2016

El Jurat FIPRESCI, de la crítica internacional acreditat a Canes 2015, ha atorgat els guardons següents:

Premi FIPRESCI de la Crítica Internacional a un film de la Competició:

ToniErdmann_C16 (2)Toni Erdmann. Direcció: Maren ADE. País de la cineasta: Alemanya. Productores d’: Alemanya, Àustria i Romania. Guió: Maren Ade. Repartiment: Peter Simonischek (Winfried/Toni), Sandra Hüller (Ines), Lucy Russell (Steph), Trystan Wyn Pütter (Tim), Hadewych Minis (Tatjana), Vlad Ivanov (Illiescu), John Keog (Mr. Myers). Sinopsi: En Winfried, de 65 anys, se’n va a veure la seva filla Ines, de 37 anys, a Romania. Convençut que Ines ha perdut el sentit de l’humor, decideix ajudar-la fent-li tot de bromes. Vendes internacionals: The Match Factory*. Distribuïdores: Haut et Court. Més informació: Festival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Premi FIPRESCI de la Crítica Internacional a un film d’ Un Certain Regard:

Caini_C16 (4)Dogs (Caini). Direcció: Bogdan MIRICA. País del cineasta: Romania. Productores de: França, Romania, Bulgària, Qatar. Guió: Bogdan Mirica. Repartiment: Gheorghe VISU (Hogas), Dragoş BUCUR (Roman), Vlad IVANOV (Samir). Sinopsi: En Roman acaba de retornar a les terres de l’avi que acaba de rebre en herència. Quan decideix vendre-se-les perquè res no hi creix, topa amb uns mafiosos dels quals l’avi era el cap. Aquests no s’estaran d’orgues a l’hora de preservar aquestes terres que són al centre del seu tràfic. Vendes internacionals: Bac Films. Distribuïdores: Bac Films. Opera prima. Més informació: Festival de CanesImdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Premi FIPRESCI a un film de les seccions paral·leles:

1_filmgrade_grave-filmgrade-reel04-c005_0013170Grave (Grave | Raw). Direcció: Julia DUCORNAU. Productores de: França. Guió: Julia Ducournau. Intèrprets: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Naït Oufella, Laurent Lucas, Joana Preiss. Sinopsi:A la família de la Justine tothom és veterinari i vegeterià. A 16 anys, és una adolescent superdotada a punt d’incorporar-se a l’escola de Veterinària en què la seva germana gran també és alumna. Però tot just començar, comença la patenta. Obliguen Justine a menjar carn crua. És la primera vegada a la seva vida. I les conseqüències no es fan esperar: la Justine descobreix la seva veritable naturalesa. Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Wild Bunch. Opera prima. Més informació: Setmana de la CríticaImdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Setmana de la Crítica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!