Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

8 de desembre de 2009
0 comentaris

Sundance 2010: setanta curtmetratges

Setanta són els curtmetratges que es projectaran al Festival de Sundance 2010, que tindrà lloc a Park City (Utah) del 21 al 31 de gener. Segons els organitzadors, la tria ha estat feixuga, d’entre 6.092 curts que han rebut, amb aspiracions de ser seleccionats.

La meitat -és a dir, 35- són curtmetratges produïts als EUA i agrupats en tres categories: US Dramatic Shorts, US Documentary Shorts i US Animated Shorts. L’altra meitat, són produïts fora dels EUA i hi participen dividits en tres altres categories: International Dramatic Shorts, International Documentary Shorts i International Animated Shorts. I encara, els més avanguardistes, que conformen la selecció de New Frontier Shorts.

Llista dels curtmetratges de Sundance 2010 [2010 Sundance Film Festival announces Short Film Program] i també a l’arxiu adjunt a aquest apunt.

D’entre els curts de ficcions nord-americanes, l’actor James Franco hi presenta Herbert White -basat en el poema homónim, sobre un home en lluita amb els seus propis dimonis interiors mentre malda per dur una vida familiar normal-; Spike Jonze hi projecta I’m here. D’entre els curts documentals, The Fence, de Rory Kennedy focalitza l’atenció sobre la tanca de 700 milles que el govern americà féu contruir a la frontera mexicana el 2006  I, al capítol internacional, criden l’atenció Tungijuq, debut com a cineastes del productor Paul Raphael i del muntador Félix Lajeunesse, i Seeds of the Fall, del suec Patrik Eklund, que, entre d’altres se les hauran amb els espanyols Álex Montoya –Cómo conocí a tu padre– i Pablo Larcuén –Mi amigo invisible-.

FOTO Tunqijuq, de Paul Raphael i Félix Lajeunesse

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!