Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

14 de gener de 2008
0 comentaris

Sundance 2008: ficcions en competició

FOTO El director Rawson Marshall Thurber i l’actor Nick Nolte, al rodatge d’ Els misteris de Pittsburgh

El Festival de Sundance (Park City, Utah, 17-27 de gener de 2008) té quatre seccions competitives. Dues dedicades als documentals i dues per a les pel·lícules de ficció. La Dramatic Competition aplega 16 pel·lícules de ficció de producció independent nord-americana. I la World Dramatic Competition, 16 d’altres d’arreu del món i que atresoren el que anomenem “esperit independent”. Segons els organitzadors, la tria de les 16 seleccionades a la Dramatic Competition s’ha fet entre un total de 1.068 candidates i totes són estrenes mundials. Pel que fa a l’altra categoria, han estat 983 les pel·lícules que han vist abans no s’han quedat amb les que han programat.

Anant a Vull llegir la resta de l’article: la sinopsi, una fitxa breu i enllaços de les ficcions seleccionadess a la Dramatic Competition i a la World Dramatic Competition.

Nota: en la mesura que sigui possible, abans no s’acabi el Festival, penjaré en aquest bloc articles similars dedicats a la competició de documentals i a les seccions no competitives (Premiere, Spectrum i Midnight at Park City)


Secció “Dramatic Competition”: 
Cinema de ficció independent nord-americà


American son

Director
Neil Abramson. Guionista Eric Schmid. Intèrprets Nick Cannon, Melonie Diaz, Matt O’Leary, Jay Hernandez, Tom Sizemore, Chi McBride. Estrena mundial.

Sinopsi Abans d’entrar en servei actiu, un jove “marine” del Camp Pendleton aconsegueix un permís de quatre dies per la festa d’Acció de Gràcies, que passa al seu poble de Bakersfield (Califòrnia). En aquests quatre dies coneix una noia, mira d’entendre’s amb els vells amics i topa amb la inestable vida familiar de casa seva.


Anywhere, USA

Director Chusy Haney-Jardine. Guionistes Chusy Haney-Jardine, Jennifer Macdonald. Intèrprets Perla Haney-Jardine, Frank Avery, Jeremiah Brennan. Estrena mundial.

Nota sinòptica Història en tres parts, que van de la sàtira a la tragèdia, que configura una mirada salvatgement original als costums, prejudicis i dinàmiques familiars nord-americans.


Ballast

Director i guionista Lance Hammer. Intèrprets Michael J. Smith Sr., Jim Myron Ross, Tarra Riggs, Johnny McPhail. Estrena mundial.

Nota sinòptica El retrat poètic d’una família emocionalment desgastada, fatalment esquinçada per un fet tràgic en una petita ciutat del Delta del Mississippí. Adaptació del curtmetratge Isaaquena (2002), del mateix Hammer

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB]


Choke / Asfíxia

Director Clark Gregg. Guionista Clark Gregg, basat en la novel·la homònima de Chuck PalahniukIntèrprets Sam Rockwell, Anjelica Huston, Kelly MacDonald, Brad Henke. Estrena mundial.

Nota sinòptica Adaptació de la novel·la “Asfíxia”, de Chuck Palahniuk (autor d’ “El Club de la Lluita”), és una  història sarcàstica sobre una relació mare-fill, sobre la por d’envellir, sobre l’addicció sexual, i sobre el costat fosc dels parcs de temàtica històrica.

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB], [Wikipedia]


Downloading Nancy

Director Johan RenckGuionistes Pamela CumingLee RossIntèrprets Maria Bello, Jason Patric, Rufus Sewell, Amy Brenneman. Estrena mundial.

Sinopsi Conte sobre una dona infeliç en el matrimoni que, buscant per internet algú que la tregui de la seva misèria, acaba embolicada en una tortuosa història d’amor.


Frozen River

Director i guionista: Courtney HuntIntèrprets Melissa Leo, Misty Upham, Charlie McDermott, Michael O’Keefe, Mark Boone, Jr. Estrena mundial

Sinopsi Una mare desesperada i una noia índia Mohawk fan equip per passar de contraban immigrants il·legals als Estats Units des del Canadà, conduint a través d’un riu congelat.

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB]


Good Dick 

Director i guionista Marianna Palka. Intèrprets Jason Ritter, Marianna Palka, Tom Arnold, Mark Webber, Martin Starr, Eric Edelstein. Estrena mundial.

Sinopsi Conte sobre una noia entotsolada a qui el noi del videoclub del barri ha tret del seu aïllament i de l’apartament solitari, bregant per guanyar-se-la.

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB]


The Last Word

Director i guionista Geoff Haley. Intèrprets Winona Ryder, Wes Bentley, Ray Romano. Estrena mundial.

Sinopsi En aquesta comèdia romàntica, Wes Bentley encarna un escriptor que es guanya la vida escrivint notes de suïcidi per a altra gent. Això, fins que coneix la germana (Winona Ryder) d’un seu client mort fa ben poc i comença una insòlita història d’amor que li capgira la vida reclosa i la carrera secreta que menava fins aleshores.

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB]


The Mysteries of Pittsburgh / Els misteris de Pittsburgh

Director i guionista Rawson Marshall ThurberIntèrprets Jon Foster, Peter SarsgaardSienna Miller, Mena Suvari, Nick Nolte. Estrena mundial.

Nota Adaptació de la novel·la de Michael Chabon, “Els misteris de Pittsburgh” (Ed. Columna). Sinopsi  Crónica de l’estiu que perd la innocència el fill d’un cap mafiós, contrariant-lo i explorant l’amor, la sexualitat i els enigmes de la seva vida i la seva ciutat.


North Starr

Director i guionista Matthew StantonIntèrprets Jerome Hawkins, Matthew Stanton, Chris Sullivan, Isaac Lamb, Zach Johnson, Wayne Campbell. Estrena mundial.

Sinopsi Havent vist amb els seus propis ulls com li mataven brutalment el millor amic, un noi afroamericà fuig de les males terres de Houston i fa cap a Trublin, una ciutat retrògrada i intol·lerant, on troba una colla ben especial que l’emparen.


Phoebe in Wonderland

Director i guionista Daniel Barnz. Intèrprets Elle Fanning, Felicity Huffman, Patricia Clarkson, Bill Pullman, Campbell Scott, Peter Gerety. Estrena mundial.

Sinopsi En aquest conte fantàstic, una noieta (Elle Fanning) no vol —o no pot— seguir les regles. S’hi fa un embolic i topa amb el món que l’envolta, enderiat amb les regles; de manera que recorre a la seva poc convencional professora d’art dramàtic (Patricia Clarkson) perquè l’ajudi, just quan la seva brillant i tanmateix angoixada mare (Felicity Huffman) compta amb ella —Phoebe— per retrobar la inspiració…

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB]


Pretty Bird

Director i guionista Paul SchneiderIntèrprets Billy Crudup, Paul Giamatti, Kristen Wiig, David Hornsby. Estrena mundial.

Sinopsi Relat còmic de la història de tres aspirants a empresari que estan convençuts d’aconseguir l’invent del segle: un cinturó de coets. La topada dels seus caràcters incompatibles fa que ben aviat es dissolgui el negoci, enmig de recriminacions, revenges i fins i tot, amb un segrest i un crim. Al capdavall, una paràbola sobre el somni americà i els enganys.

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB].   Més informació sobre el director [webDirector]


Sleep Dealer

Director Alex Rivera. Guionistes Alex Rivera, David RikerIntèrprets Luis Fernando Peña, Leonor Varela, Jacob Vargas. Estrena mundial.

Sinopsi En un futur no gaire llunyà, amb el món militaritzat i ratllat per tot de fronteres tancades, en què el treball és ja virtual i una xarxa digital i global entrelliga ments i experiències, tres desconeguts posen en perill la vida en connectar entre ells i trencar les barreres tecnològiques.


Sugar

Directors i guionistes Anna BodenRyan FleckRepartiment Algenis Pérez Soto (Miguel “Sugar” Santos). Estrena mundial.

Nota sinòptica Anna Boden i Ryan Fleck, que ja van escriure conjuntament el guió del film de Ryan Fleck Half Nelson[C], [AV], comparteixen ara totalment l’autoria d’aquesta crònica cinematogràfica de la trajectòria de Miguel “Sugar” Santos, l’estrella de beisbol d’origen dominicà, des de que el van fitxar al seu país per anar a jugar a les lligues menors dels EUA.

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB].


Sunshine Cleaning

Directora Christine Jeffs. Guionista Megan HolleyIntèrprets Amy Adams, Emily Blunt, Steve Zahn, Alan Arkin. Estrena mundial.

Sinopsi Una mare ambiciosa (Amy Adams), que als seus trenta i tants anys ha malgastat el potencial en relacions que no anaven enllloc, i la seva germana indolent (Emily Blunt), que encara no ha trobat un lloc en aquest món, es converteixen en empresàries d’un negoci ben peculiar: es dediquen a netejar els indrets on hi ha hagut un crim, eliminant-hi qualsevol marca o petja incriminatòries.

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB].   Més informació sobre el director [Wikipedia]


The Wackness

Director i guionista Jonathan LevineIntèrprets Josh Peck, Ben Kingsley, Famke Janssen, Olivia Thirlby, Mary Kate Olsen, Method Man. Estrena mundial.

Sinopsi Un estiu molt calorós, a Nova York, un noi amb problemes, que trafica amb droga, ven mercaderia a un psiquiatre drogoaddicte, per poder pagar-li les sessions de teràpia, i, en aquestes, s’enamora de la filla del metge.

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB]


Secció “World Cinema Dramatic Competition”: Cinema de ficció independent de la resta del món
(Nota: per tal de poder seguir-ne més fàcilment el pas pel Festival, les pel·lícules les identifico així: títol original / títol en anglès (si cal) / títol traduït al català (si escau)Absurdistan

Director Veit Helmer. Guionistes Veit Helmer, Zaza Buadze, Gordan Mihic, Ahmet Golbol. Intèrprets Maximilian Mauff, Kristýna Malérova. Coproducció empreses d’ Alemanya – Azerbaidjan. Estrena mundial.

Sinopsi Aquesta comèdia enginyosa i al·legòrica se centra en dos enamorats que, des de la infantesa, semblen destinats l’un a l’altre. Les dones del seu poble, aïllat, fartes i tipes que els homes no facin res per solucionar l’escassetat d’aigua, es declaren en vaga sexual i això amenaça la primera nit d’amor de la parelleta.

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB]


Párpados azules / Blue eyelids / Parpelles blaves

Director Ernesto ContrerasGuionista Carlos Contreras. Intèrprets Cecilia Suàrez, Enrique Arreola, Ana Ofelia Murguía, Tiaré Scanda, Luisa Huertas. Producció empresa/es de Mèxic. Estrena als EUA.

Sinopsi Marina guanya un cap de setmana paradisíac per a dues persones. Treballa en una fàbrica aclaparadora que, de tant en tant, sorteja un d’aquests caps de setmana “de somni” entre el personal. I aquest cop, li ha tocat a Marina. Però ella no té amb qui anar-hi, de manera que comença a buscar desesperadament un acompanyant. Finalment acaba convidant un perfecte desconegut anomenat Víctor. La improvisada parella aviat se n’adona que l’amor de debò passa per la compatibilitat entre els amants, més que no pas pel paisatge idíl·lic.

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB]


Captain Abu Raed / Capità Abu Raed

Directorguionista Amin Matalqa. Intèrprets Nadim Sawalha, Hussein Al-Sous, Rana Sultan, Uday Al-Qiddissi, Ghandi Saber. Producció empresa/es de Jordània. Estrena nord-americana.
 
Sinopsi En un barri pobre, un antic conserge d’aeroport, a qui un grup de nens prenen per pilot de línies aèries, els enfila tot d’històries fantàstiques —sobre indrets on, de fet, mai no ha estat—, per a donar-los esperança en la seva realitat, trista i que difícilment canviarà.


Jin.GwuThe Drummer / El timbaler

Director i guionista Kenneth BiIntèrprets Jaycee Chan, Tony Leung Ka Fai, Josie Ho, Roy Cheung, Lee Sinje, Kenneth Tsang. Producció empreses de Hong Kong, Taiwan i Alemanya.

Sinopsi Un noi deixa enrere la joventut temerària i de gàngster, per convertir-se en un adult madur gràcies a la inspiració del timbaleig Zen. 

Més informació sobre el director [Kenbiroli Films]


J’ai toujours rêvé d’être un gangster / I always wanted to be a gangster / Sempre he volgut ser un gàngster

Director i guionista Samuel BenchetritIntèrprets Sergi López, Jean Rochefort, Alain Bashung, Anna Mouglalis. Producció empresa/es de França. Estrena nord-americana.

Sinopsi Comèdia existencial, en quatre parts: la història d’un atracador aficionat que atraca una aprenent d’atracadora, dos segrestadors que rapten una noia tan suïcida que els prega constantment que la matin, un cantant que ha perdut la inspiració i roba a un col·lega els seus darrers temes i finalment cinc avis que abandonen la jubilació per a tornar a assaborir el plaer de l’atracament…

Altres referències [FiP] [Allocine]


Kærlighed På Film / Just another love story / Tot just una altra història d’amor

Director i guionista Ole BornedalIntèrprets Anders W. Berthelsen, Nikolaj Lie Kaas, Charlotte Fich, Dejan Cukic, Ewa Fröling. Producció empresa/es de Dinamarca. Estrena nord-americana.

Sinopsi Jonas du una tranquil·la vida d’home familiar suburbà fins que provoca un accident de cotxe en què deixa amnèsica una noia. El prenen pel seu xicot i Jonas n’assumeix el paper. Aleshores, de mica en mica, ell va aclarint la seva pròpia vida. 


Ping Pongkingen / King of Ping Pong / Rei del Ping-pong

Director Jens Jonsson. Guionistes Jens Jonsson, Hans Gunnarson. Intèrprets Georgi Staykov, Ann-Sofie Normi, Frederik Nilsson, Jerry Johansson. Producció empresa/es de Suècia. Estrena internacional.

Sinopsi Un noi condemnat a l’ostracisme i intimidat que excel·leix només jugant al ping-pong, s’enfonsa en una lluita amarga amb el seu germà, més jove i més popular, quan sobreïx la veritat de la història familiar i del seu pare.

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB] [Tràiler]


Máncora

Director Ricardo de Montreuil. Guionista Óscar Orlando Torres, Ángel Ibarguren, Juan Luís Nugent. Intèrprets Elsa Pataky, Jason Day, Enrique Murciano. Producció empreses d’Espanya i el Perú. Estrena mundial.

Nota Emfàticament, la publicitat remarca que es tracta d’una obra del director de La mujer de mi hermano i el guionista (Torres) de Voces inocentes.

Sinopsi Un noi que plora encara la mort del pare se’n va, tot i estar-hi enemistat, amb la germanastra i el seu marit arrogant, a buscar aventures per l’exhuberant i pintoresca platja de Máncora, al Perú.


Megane / Glasses / Ulleres

Director i guionista Naoko Ogigami. Intèrprets Satomi Kobayashi, Mikako Ichikawa, Ryo Kase, Ken Mitsuishi, Masako Motai. Producció empresa/es del Japó. Gènere Comèdia. Estrena nord-americana.

Sinopsi Les vacances Taeko al sud es converteixen en una experiència de les que canvien la vida quan descobreix una insòlita comunitat de platja que tenen unes tradicions sorprenents i fins i tot potser estranyes.


Rusalka / Mermaid / Sirena

Director i guionista Anna Melikyan. Intèrprets Masha Shalaeva, Evgeniy Ciganov, Maria Sokolova, Nastya Doncova. Producció empresa/es de Rússia. Estrena internacional.

Sinopsi El conte fantasiós d’una nena introvertida que creix amb la idea que té el poder de fer realitat els  desigs. Aquesta creença l’ha de fer avenir amb la realitat quan, sent ja una noia, viatja a Moscou i ha de bregar amb l’amor, la modernitat i el materialisme.


Perro come perro / Dog eat dog / Gos menja gos

Director Carlos Moreno. Guionistes Alonso Torres, Carlos Moreno. Intèrprets Marlon Moreno, Oscar Borda, Alvaro Rodríguez, Blas Jaramillo, Paulina Rivas. Producció empresa/eses de Colòmbia. Estrena mundial.

Sinopsi 1  Al món de delicte de Colòmbia, hi ha un codi no escrit. Dos gàngsters, Víctor i Eusebio, fan malament una feina fàcil, se salten el codi i involuntàriament signen la seva pròpia pena de mort.

Sinopsi 2 El cap d’un càrtel colombià, fart i tip dels mètodes habituals per liquidar personal, prova el vodú com a alternativa per venjar-se dels que li córren al darrere.


Riprendimi / Good Morning Heartache

Director Anna Negri. Guionistes Anna Negri, Giovanna Mori. Intèrprets Alba Rohrwacher, Marco Foschi, Valentina Lodovini, Stefano Fresi, Alessandro Averone. Producció empresa/es d’Itàlia. Estrena mundial.

Sinopsi Una parella jove i moderna amb una criatura acabada de nàixer han de fer veure que experimenten el  dolor de trencar mentre esdevenen el centre d’atenció d’un documental, que de seguida travessa la ratlla professional per entrar a la seva vida privada.


ZarimStrangers Estranys

Directors i guionistes Erez Tadmor, Guy Nattiv. Intèrprets Liron Levo, Lubna Azabal, Dominique Lollia, Patrick Albenque, Abdallah el Akal, Roger Dumas. Producció empresa/es d’Israel. Estrena internacional.

Sinopsi Un home israelià i una dona palestina es troben afortunadament en l’ambient alegre i despreocupat de la fase final de la Copa del Món de Futbol d’Alemanya, que els treu de la dura realitat de les seves vides i els du a una apassionada història d’amor.


Sous les bombes / Under the bombs / Sota les bombes

Director Philippe Aractingi. Guionistes Philippe Aractingi, Michel Léviant. Intèrprets Nada Abou Farhat, Georges Khabbaz, Bshara Atallah, Rawia Elchab. Producció empresa/es del Líban. Estrena nord-americana

Sinopsi Arran del bombardeig d’Israel al Líban, l’estiu de 2006, una dona decidida convenç un taxista de fer un viatge arriscat a través de la regió més castigada, a la recerca de la germana i el seu fill.


Die Welle / The Wave / L’onada

Director Dennis Gansel. Guionistes Dennis Gansel i Peter Thorwarth, a partir d’una novel·la de Todd Strasser. Intèrprets Juergen Vogel, Frederick Lau, Max Riemelt, Jennifer Ulrich, Christiane Paul. Producció empresa/es d’ Alemanya. Estrena mundial.

Sinopsi L’experiment inusual d’un professor d’institut, que vol demostrar als alumnes que la vida és com un reguitzell de tirànics tombs del tot descontrolats quan se la sotmet a una uniformitat social.


Burwa Dii Ebo / The wind and the water / El vent i l’aigua

Directors i guionistes Vero Bollow i el col·lectiu The Igar Yala. Intèrprets Arosemena Algis, Bejamin Avila, Ologwagdi . Producció empresa/es de Panamà. Estrena mundial.

Sinopsi Un noia indígena que busca fortuna per Panama City mira de fer-se al caos de la vida urbana. S’enamora de la filla d’una famíla rica i assimilada. Més endavant…


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!