Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

12 de gener de 2009
0 comentaris

“Slumdog Millionaire” s’enlaira amb tot de Globus d’Or

Slumdog Millionaire, la nova pel·lícula de Danny Boyle -ambientada a l’Índia i en la qual un noi pobre i enamorat triomfa en un milionari concurs televisiu, entre sospites de frau per part de la policia- s’ha endut els més importants Globus d’Or, a la gala que ha tingut lloc anit -hora catalana-: Millor pel·lícula dramàtica, Millor director, Millor guió i, reblant el clau, Millor banda sonora. Ha desbancat El cas curiós de Benjamin Button (David Fincher) i Frost/Nixon (Ron Howard) -que se n’han anat amb les mans buides- i ha decantat Revolutionary Road (Sam Mendes) i El Lector (Stephen Daldry) estrictament al capítol interpretatiu -amb un únic Globus cadascuna: Kate Winslet, l’altra gran triomfadora de la gala, congriant dos guardons, el de millor actriu dramàtica i el de millor actriu en un paper secunadri-.

Per mi, la sorpresa ha estat que Vicky Cristina Barcelona, de Woody Allen, s’hagi endut el Globus a la Millor comèdia o musical. Evidentment, a la premsa estrangera acreditada a Hollywood, els ha agradat. Prou com per fer-la passar al davant de Happy-Go-Lucky (Mike Leigh), tot i que ho han compensat amb el premi a Sally Hawkins com a Millor actriu en comèdia o musical; el mateix que ha passat amb A Bruges (Martin McDonagh), que s’ha hagut de conformar amb el potser simpàtic, però ben discutible guardó a Colin Farrell -en detriment del molt superior company de repartiment, Brendan Gleeson-. Per tant, Penélope Cruz s’ha quedat sense Globus -com tampoc no l’ha arreplegat en aquesta ocasió, Javier Bardem-.

Brut, desmanegat i lleig com un pecat, a The Wrestler (Darren Aronofsky), Mickey Rourke ha guanyat el Globus de Millor actor que semblava destinat al WASP Leonardo DiCaprio (Revolutionary Road) o al sexy Brad Pitt (El curiós cas de Benjamin Button). I, vés per on, ell i seu personatge masegat han fet més peça als votants que no pas el Harvey Milk de Sean Penn (Milk) o el Nixon de Frank Langella (Frost/Nixon). D’altra banda, la premsa estrangera acreditada a Hollywood s’ha afegit, amb força, al clam que corre per la Meca del Cinema, reivindicant els màxims honors a títol pòstum per a Heath Ledger: li han conceidit el Globus d’Or com a millor actor en un paper secundari, pel seu treball a El cavaller obscur (Christopher Nolan), pel qual era candidat amb quatre altres actors, de molt de pes: Tom Cruise, Ralph Fiennes, Philip Seymour Hoffman i Robert Downey Jr.

Bruce Springsteen segueix demostrant que ell és també el “Boss” de les cançons per al cinema, o així el consideren, perquè per a ell ha estat el Globus d’Or com a autor la Millor cançó original: “The Wrestler” (per a la pel·lícula del mateix nom).

El Globus d’Or a la Millor pel·lícula d’animació ha estat per a Wall·E (Andrew Stanton), que segueix la seva marxa triomfal cap als Oscar. T el de la Millor pel·lícula de parla no-anglesa, Vals amb Bashir (Ari Folman) -segurament perquè les votacions van acabar abans que comencés l’actual atac israelià contra la Franja de Gaza-.

Convé, quan es parla dels Globus d’Or, no oblidar qui els atorga: una associació que, de manera molt significativa, denomina el seu premi d’honor “Cecil B. DeMille Award” -que enguany ha estat per a Steven Spielberg-.

La llista completa del Globus d’Or 2009 cinematogràfics, amb enllaços informatius, anant a Vull llegir la resta de l’article. I les nominacions prèvies, a [Globus d’Or 2009: les nominacions]. Recordeu, però, que els Globus d’Or tenen categories dedicades a la televisió, de manera que si us interessa consultar la llista íntegra de premiats i nominats en tots els apartats dels Globus d’enguany, cliqueu aquí: [Golden Globes 2009: Nominations and Winners]

FOTO Slumdog Millionaire, de Danny Boyle

Globus d’Or 2009: els premiats

Nota: els títols de les pel·lícules, en aquesta llista, els poso com els ha identificat l’Associació de la Premsa Estrangera Acreditada a Hollywood, organitzadora dels Globus d’Or

***

MILLOR PEL·LÍCULA # DRAMA

Slumdog Millionaire, de Danny Boyle

***

MILLOR PEL·LÍCULA # COMÈDIA o MUSICAL

Vicky Cristina Barcelona, de Woody Allen

***

MILLOR PEL·LÍCULA D’ANIMACIÓ

Wall-E, d’Andrew Stanton

***

MILLOR PEL·LÍCULA DE PARLA NO ANGLESA

Waltz With Bashir, d’Ari Folman

***

MILLOR DIRECTOR

Danny Boyle
, per Slumdog Millionaire


***

MILLOR GUIÓ

Simon Beaufoy
, per Slumdog Millionaire

***

MILLOR ACTRIU en PEL·LÍCULA DRAMÀTICA

Kate Winslet, per Revolutionary Road

***

MILLOR ACTRIU en COMÈDIA o MUSICAL

Sally Hawkins, per Happy-Go-Lucky

***

MILLOR ACTOR en PEL·LÍCULA DRAMÀTICA

Mickey Rourke, per The Wrestler

***

MILLOR ACTOR en COMÈDIA o MUSICAL

Colin Farrell, per In Bruges

***

MILLOR ACTRIU en PAPER SECUNDARI

Kate Winslet, per The Reader

*** 

MILLOR ACTOR en PAPER SECUNDARI

Heath Ledger, per The Dark Knight

***

MILLOR BANDA SONORA

A. R. Rahman, per Slumdog Millionaire

***

MILLOR CANÇÓ

“The Wrestler”, de The Wrestler
Música i lletra: Bruce Springsteen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!